Collega's vliegen op bijen door de stad.

luidspreker iconProjectleider inclusie

Jij staat aan het roer van een inspirerende campagne die mensen uitdaagt om te luisteren en te leren. ‘Over Geloof & Liefde’ is een multimediale campagne en richt zich op een betekenisvolle verbinding tussen geloofsgemeenschappen en lhbtiq+ -ers. Voor jou een unieke kans om te doen wat je goed kunt: projecten coördineren, plannen en de regie voeren.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

16 uur per week (project tot en met 1 juli 2024, met kans op verlenging van een jaar)

Werk- en denkniveau

Hbo/Wo

Salaris

Maximaal €5.009,-  (salarisschaal 10)

Afdeling

Maatschappelijke Ontwikkeling

Vacaturehouder

Sophie Straatman

Sluitingsdatum

Vrijdag 2 juni 2023

Over Geloof & Liefde

Zwolle, een van de 75 Regenboogsteden in Nederland, zet zich sinds 2008 in voor een veilige, aantrekkelijke en diverse stad. Ons beleidsplan ‘Diversiteit en inclusie 2022-2026’ heeft onder meer aandacht voor het vergroten van de sociale acceptatie en het veiligheidsgevoel van lhbtiq+ groepen.

Een bijzonder initiatief in deze context is de regionale campagne 'Over Geloof & Liefde' die binnenkort in Zwolle en andere deelnemende gemeenten wordt gelanceerd.

Deze multimediale campagne richt zich op een betekenisvolle verbinding tussen geloofsgemeenschappen en lhbtiq+ -ers. Het primaire doel is het bevorderen van de dialoog om wederzijds respect en begrip te stimuleren. Als we verhalen en ervaringen delen, hebben we vaak meer gemeen dan we denken. 'Over Geloof & Liefde' gaat over het zien van overeenkomsten, het vieren van verschillen en het bouwen aan een gemeenschap waar iedereen zich gezien, gehoord en geaccepteerd voelt.

Dit ga je doen

Je staat aan het roer van een inspirerende campagne die mensen uitdaagt om te luisteren en te leren. Voor jou een unieke kans om te doen wat je goed kunt: projecten coördineren, plannen en de regie voeren. En dat voor een doel dat er echt toe doet.

Je bent de spil van alle activiteiten rondom de campagne en werkt intensief samen met het verantwoordelijke, creatieve bureau en de ambassadeur, het inspirerende 'gezicht' van de campagne.

Samen zetten jullie je in om met liefde en vasthoudendheid deuren te openen. Jullie brengen vertegenwoordigers van verschillende geloofsgemeenschappen en lhbtiq+ groepen samen en moedigen hen aan om het gesprek te voeren.

Open dialoog

Je gelooft in de kracht van gesprekken, focust op het creëren van een open dialoog en bent gedreven om positieve veranderingen teweeg te brengen. Je creatieve ideeën en initiatieven toets je zorgvuldig aan de campagnedoelen en de behoeften van de deelnemende gemeenten. En natuurlijk aan de mensen die je wilt verbinden en de partners, waarmee je samenwerkt. Je werk is altijd maatwerk.

Dankzij je collega’s van je thuisbasis, de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, vind je snel je weg naar relevante (maatschappelijke) organisaties, zoals instellingen voor welzijn, scholen, sport- en belangenverenigingen.

Zichtbaar

In nauwe samenspraak met het bureau, freelancers en de communicatie-collega’s van de verschillende gemeenten, voer je de regie over de communicatie. Je zorgt dat de boodschap van de campagne en alle activiteiten helder en doeltreffend wordt overgebracht naar verschillende doelgroepen via de juiste communicatiemiddelen en -kanalen. Doen we het goede en doen we het goed? Jij monitort en evalueert, kijkt naar wat werkt, wat beter kan en hoe het project in de toekomst nog meer impact kan hebben.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau, hart voor diversiteit en een stevige achtergrond in projectmanagement. Misschien ben je freelancer of heb je tijd om deze baan te combineren met andere werkzaamheden. Het lijkt je een geweldige uitdaging. Je zou het haast een roeping kunnen noemen, want je hebt een grote affiniteit met de doelgroepen en een sterke drive voor sociale rechtvaardigheid.

Je bent een echte organisator die een project van a tot z begeleidt en de juiste mensen op het juiste moment weet te mobiliseren. Een creatieve denker die inspireert door te luisteren, goed kan samenwerken, uitstekend communiceert en aan elke tafel wordt ervaren als een prettige en stevige gesprekspartner. Je verdiept je uiteraard in alle gevoeligheden rond dit thema. Begrip is de basis voor verbinding.

Je vindt het leuk om voor meerdere gemeenten te werken en verschillende accenten te leggen. Het is trouwens handig als je al een netwerk in de regio hebt of dat snel kunt opbouwen.  

In de kern gaat ‘Over Geloof & Liefde’ over ons allemaal. Jij draagt graag bij aan een wereld waar geloof en liefde hand in hand gaan en waar mensen de vrijheid hebben om te zijn wie ze willen zijn.

Dit bieden wij

Een tijdelijk dienstverband van 16 uur per week en een salaris van maximaal €5.009,- bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week (salarisschaal 10). Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennis- en ervaringsniveau (BNP beroepsprofiel). Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor en Stadhuis zijn trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. En vanzelfsprekend zijn wij een toegankelijke organisatie in meerdere opzichten.

Het gaat om een tijdelijk project tot 1 juli 2024, met mogelijke verlenging van één jaar.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel, app of mail met Anouk Ganseij, a.ganseij@zwolle.nl , 06 25 19 54 15. Zij is bereikbaar tot en met 6 juni en daarna op vakantie. Dan kun je contact opnemen met Tom Duteweert, t.duteweert@zwolle.nl , 06 21 33 06 55. Bij Anouk en Tom kun je ook onze uitvoerings- en beleidsplannen opvragen over diversiteit en inclusie.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met vrijdag 2 juni 2023, alleen via de sollicitatieknop. De gesprekken zijn gepland op maandag 12 juni en vrijdag 16 juni. Misschien kun je hier alvast mee rekening houden in je agenda. Ben je enthousiast en wij ook? Dan zorgen we ook voor een kennismaking met het bureau en je naaste collega ambassadeur.

Zwolle, de stad en de organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

We groeien naar 160.000 inwoners, waarbij we de kwaliteit van leven en brede welvaart voor alle Zwollenaren op het huidige, hoge peil willen houden.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle