Projectleider Nieuwe Ruimtelijke Initiatieven (NRI)

Dienstverband/uren

32-36 uur per week, voor een jaar met uitzicht op vast 

Werk-/denkniveau

Hbo/Wo

Afdeling

Project-, Programma-, en Procesmanagement

Vacaturehouder

Manon van Schot - Bouius

Salaris max. € 5.372,- (maximum schaal 11) bruto per maand 
Sluitingsdatum 29 juli 2022

 

Dit zijn wij

 

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

 

De afdeling

Unieke ontwikkelingen in onze mooie stad vragen om een integrale aanpak. Denk bijvoorbeeld aan woning- en klimaatopgaven, de ontwikkeling van de Spoorzone, de Binnenstad, Stadshagen en nieuwe topwerklocaties. De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (ruim 100 collega’s) pakt projecten, programma’s en processen op om onze ambities concreet te maken.

Het accent van ons werk ligt op het realiseren van diverse soorten ruimtelijke en fysieke projecten, processen en programma’s. Daar is veel in te doen, want Zwolle maakt een schaalsprong naar 140.000 tot 160.000 inwoners, bouwt circa 10.000 huizen tot 2030, versterkt haar stedelijkheid en wordt nationaal en internationaal steeds aantrekkelijker.

 

Dit doe jij

Oude agrarische gebouwen slopen om een nieuw huis te bouwen? Versleten garageboxen transformeren in een woonzorg-complex? Wij zijn blij met initiatieven uit de stad. Jij komt in beeld als deze Nieuwe Ruimtelijke Initiatieven (NRI) vragen om een verandering of afwijking van het bestemmingsplan. Het is leuk dat je uiteenlopende ruimtelijke initiatieven begeleidt. Van inbreidingslocaties tot uitbreiding van winkelcentra en grote vastgoedontwikkelingen. Elk jaar lopen er gemiddeld 50 trajecten en elk traject is maatwerk.

 

Maatwerk

In samenspraak met initiatiefnemers kijk je wat er nodig is om het initiatief uit te voeren. Wij willen hen zo snel mogelijk laten weten of hun idee kansrijk is. Je legt een schetsplan voor aan collega’s die adviseren over de haalbaarheid. Met een lijst actiepunten onder je arm ga jij terug naar de initiatiefnemers.

 

Mogelijk maken

Je weegt algemene belangen en belangen van initiatiefnemers goed af. Wat dat betreft maak jij je hard voor je externe ‘klanten’. Wij willen mogelijk maken, maar af en toe moet je toch een ‘nee’ verkopen. Je legt dan duidelijk uit waarom het initiatief niet kan worden gerealiseerd.

 

Coördinatie traject

Is het initiatief veelbelovend? Dan komt de projectgroep Nieuwe Ruimtelijke Initiatieven in beeld. Collega’s die het plan begeleiden om tot een definitief ontwerp te komen. Daarna kan het bestemmingsplan worden aangepast. Jij coördineert dit hele traject. Gemiddeld ben jij twee jaar betrokken bij het initiatief.

 

Dit ben jij

Je hebt een Hbo werk- en denkniveau, ervaring met projectmatig werken en een brede (generalistische) kennis van ruimtelijke ontwikkelingen. Als geboren regelaar heb je overzicht, zet je de juiste mensen op het juiste moment in en hak je knopen door.

Je hebt met veel verschillende mensen te maken. Inwoners die graag een levensbestendige woning willen bouwen, vastgoedontwikkelaars die grote ontwikkelingen voor ogen hebben, je Zwolse collega’s en het bestuur. Je begrijpt hun belangen en voert een prettig gesprek op elk niveau. Met inlevingsvermogen, daadkracht en creativiteit.

Nieuwe Ruimtelijke Initiatieven zijn vaak heel belangrijk voor de initiatiefnemers. Jij begrijpt dat ‘jouw’ beslissing een grote impact op hun leven heeft. Als je een negatief advies uitbrengt, kan dat weerstand oproepen. Jij houdt het hoofd koel en onderbouwt het standpunt van de gemeente op een duidelijke manier.

Het spreekt je aan dat je bij het hele traject, van initiatief tot vergunningverlening, betrokken bent. Hoe bijzonder is het als de eerste heipaal van ‘jouw’ initiatief de grond in gaat. Samen met initiatiefnemers maak jij Zwolle een stukje mooier.

 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.372,- (maximum schaal 11) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. We starten graag met een contract voor een jaar.

De gesprekken vinden plaats op maandag 8 augustus in de ochtend. Mocht je op dit moment op vakantie zijn, dan graag je vakantieperiode vermelden in de brief.

 

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Bel of app met Manon van Schot-Bouius, teammanager Programma-, Project- en Procesmanagement, 06-15 96 74 17.

 

solliciteer direct