Twee collega's staan voor Museum de Fundatie in een blauw licht.

persoon-potlood iconProjectleider RSJ IJsselland

Wil je invloed uitoefenen op de hulp die jongeren nodig hebben, vind je het leuk om met veel organisaties en mensen contact te hebben en wil je graag helpen met de transformatie van onze eigen organisatie?

Dienstverband / uren per week Tijdelijk voor een jaar, met uitzicht op vast / 24 - 32 uur
Werk- en denkniveau HBO / Academisch
Salaris max. € 5.372,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek
Organisatie Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland
Vacaturehouder Ellen Wichard
Sluitingsdatum 31 maart 2023

Dit zijn wij

In de regio IJsselland werken elf gemeenten samen om de Jeugdwet uit te voeren. Deze gemeenten zijn: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Zij hebben hiervoor een bedrijfsvoeringorganisatie opgericht: het Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland (RSJ).

Deze regionale samenwerking (gezamenlijke regeling) ondersteunt gemeenten die werken vanuit hun eigen, lokale autonomie. RSJ zorgt onder meer voor de inkoop van jeugdzorg, het vastleggen van afspraken (contractmanagement), de (financiële) administratie en het monitoren van jeugdhulp.

De verandering

Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. Van lichte ondersteuning bij de opvoeding tot specialistische hulp en gesloten jeugdhulp bij ernstige problemen. Ook het uitvoeren van kinderbeschermingsmaatregelen en de jeugdreclassering zijn gemeentelijke taken.

De jeugdzorg wordt getransformeerd om betere zorg aan jongeren te bieden. Lichte hulp als het kan, zwaar als het nodig is en zorg zo dicht mogelijk bij huis. Deze transformatie moet leiden tot een samenhangend jeugdbeleid dat gemeenten samen met zorgaanbieders uitvoeren.

Transformatie is een ‘lerend’ proces dat vraagt om een nieuwe manier van denken, nieuw beleid, nieuwe werkwijzen, nieuwe samenwerkingsvormen en het monitoren en finetunen van alle inspanningen.

Binnen onze regio hebben we jaarlijks 147 miljoen euro beschikbaar voor jeugdhulp. Uiteraard willen we zoveel mogelijk passende zorg voor dit budget inkopen.

Dit doe jij

Je leidt een scala aan regionale projecten met verschillende inhoudelijke thema’s op het gebied van jeugdzorg. Voor sommige projecten heeft RSJ een opdracht gekregen van ‘onze’ gemeenten. Jij voert de regie en zorgt dat het project van a naar b komt.

Uiteraard volg je alle regionale en landelijke ontwikkelingen en scout je belangrijke trends. Zijn deze interessant voor de regio? Dan doe je zelf ook projectvoorstellen.

Inhoud

Het overgrote deel van de projecten is gericht op de transformatie van de jeugdzorg. Jij neemt mensen mee in de beweging die we willen maken. Er zijn al veel mooie initiatieven. Soms moeten jongeren voor kortere of langere tijd in een instelling wonen. Om jongeren te betrekken bij het normale ‘leven’, zijn kleinschalige voorzieningen in wijken en buurten gerealiseerd. Een ander voorbeeld is het normaliseren van jeugdhulp. We willen jongeren de ruimte geven om zich in een eigen tempo te ontwikkelen en niet direct teruggrijpen op specialistische hulp. Ook al ben je niet tot in de details van de inhoud; je begrijpt waar we voor staan.

Regio Twente

Je sluit aan bij verschillende gemeentelijke werkgroepen in onze regio. Daarnaast ben je actief in de regio Twente (dertien gemeenten), waarmee we samenwerken. Voor deze regio leid je ook regionale projecten. Vaak is er ook al een verbinding met de projecten in regio IJsselland.

Waarom RSJ voor jou?

Je kiest voor deze baan, omdat je een bijdrage wilt leveren aan een maatschappelijk probleem. Ook al werk je niet direct met jongeren; je oefent wel invloed uit op de hulp die zij nodig hebben. Je kunt dus echt het verschil maken voor jongeren in de regio.

Je hebt contacten met veel organisaties en mensen. Elke dag is weer anders, vaak onvoorspelbaar en in ieder geval nooit saai. Je vindt het leuk om op alle borden te schaken. En dan is er nog de interessante transformatie van onze eigen organisatie. Hoe kunnen we verder professionaliseren? Jij denkt en doet graag mee.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau en een ruime ervaring met projectmatig werken. Een juridische opleiding en kennis van Jeugdwet, Bestuursrecht en Familierecht zijn een pre. Je begrijpt hoe het gedwongen kader Jeugd werkt en bent bekend met het bijbehorende netwerk. Ook zie je de relatie tussen de verschillende domeinen, zoals Jeugdzorg, WMO enzovoorts.

Als verbinder begrijp je tegenstrijdige belangen, maar weet je mensen mee te nemen in de beweging die we willen maken. Het is belangrijk dat je hiermee al ervaring hebt opgedaan. We horen daar graag alles over.

Collega’s vinden je een denkende doener met een groot analytisch vermogen die dingen in het juiste perspectief zet, rust brengt en planmatig veel bereikt. Je luistert, inspireert en geeft ruimte. Vragen schuif je niet zomaar van tafel, maar je blijft onderwerpen ook niet eindeloos parkeren. We willen door en er moeten besluiten worden genomen. Jouw overtuigingskracht helpt daar enorm bij.

Dit bieden wij

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.372,- (maximum schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Ons kantoor is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en je krijgt een reiskostenvergoeding. We werken hybride; een aantal dagen op kantoor, een aantal dagen thuis in goed overleg. Je krijgt een laptop, een mobiel en een vergoeding om je thuiswerkplek in te richten.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel, mail of app voor meer informatie met Anita Sijm, Manager strategie en beleid, 06 51 09 31 65, a.sijm@rsj-ijsselland.nl of Elisabeth Hoekstra, HR professional a.i., 06 30 34 13 80, e.hoekstra@rsj-ijsselland.nl

Procedure

Je motivatie en cv ontvangen wij graag voor 1 april 2023. Mail deze naar e.hoekstra@rsj-ijsselland.nl.
Onderstaand een link naar de vacature op de website van RSJ IJsselland.
https://www.rsj-ijsselland.nl/sites/default/files/documents/Vacature%20Projectleider.pdf
De gesprekken zijn gepland op woensdagochtend 12 april en de 2de ronde gesprekken op woensdagochtend 19 april. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle