Een medewerker van de gemeente Zwolle graaft met een schep in een digitale wereld.

Projectmanager Voorzieningen

Ben jij in staat om in te spelen op actuele ontwikkelingen, kan jij verschillende partijen aan elkaar verbinden en weet jij sturing te geven aan tijd, geld, kwaliteit, informatie en risico’s?

Dienstverband / uren per week Tijdelijk voor een jaar, met uitzicht op vast / 20 - 36 uur
Werk- en denkniveau HBO+
Salaris max. € 6.103,-- per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement
Vacaturehouder Bart van Bregt
Sluitingsdatum 25 november 2022

Dit zijn wij 

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

Unieke ontwikkelingen in onze mooie stad vragen om een integrale aanpak. Denk bijvoorbeeld aan woning- en klimaatopgaven, de ontwikkeling van de Spoorzone, de Binnenstad, Stadshagen en nieuwe topwerklocaties. De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (120 collega’s) realiseert hoofdzakelijk ruimtelijke en fysieke projecten en programma’s, maar steeds vaker zijn we ook in de andere domeinen actief om de ambities van Zwolle waar te maken.

Wij zoeken een ervaren Projectmanager die stuurt op de transformatie van maatschappelijke voorzieningen binnen Zwolle. De opgaven rondom de voorzieningen in Stadshagen zullen een belangrijk onderdeel (ca 50%) van je projectenportefeuille zijn.

Dit doe jij

Algemeen

Het maatschappelijk vastgoed en voorzieningen faciliteert verschillende beleids- en programmadoelstellingen van het gemeentelijk beleid en ambitie. De komende jaren is er een omvangrijke opgave in de stad. Deze bestaat vooral  uit de opgave om bij de toenemende stedelijke verdichting voldoende duurzame voorzieningen voor maatschappelijke activiteiten te kunnen aanbieden. Deze opgave biedt ook kansen om maatschappelijke voorzieningen meer integraal te ontwikkelen. Jij bent degene die stuurt binnen de fases die relevant zijn in jouw rol: de initiërende, en verkennende fase zodat duidelijk is wat moet worden gedaan in de volgende fases.  

Specifiek

In Stadshagen wordt aan een breed en gedifferentieerd voorzieningenprogramma gewerkt. Llocaties zijn in onderzoek voor de meest passende invulling. Hierbij wordt afgewogen welk voorzieningenprogramma het beste bij de buurt en/of wijk past. De ontwikkel- en uitgiftestrategie moet voor deze locaties nog worden bepaald en vormgegeven. Daarbij weet je de verbinding te leggen naar de ruimtelijke vraagstukken die hierbij relevant zijn.

Tevens zijn er projecten die in voorbereiding en/of realisatie zijn. Voor deze projecten ben je ook verantwoordelijk en je weet deze samen met een projectteam te regisseren en resultaten te boeken.

Dit ben jij

Als projectmanager ben je in staat om een palet aan verschillende projecten en vraagstukken te managen. Je voert regie op deze vraagstukken samen met een projectteam. Je zoekt voortdurend de samenwerking met de verantwoordelijke projectmanagers voor de gebieden en als het project daarom vraagt leg je de verbinding met bijvoorbeeld de collega’s van (maatschappelijk) beleid. Je bent organisatorisch sterk, hebt een proactieve instelling en je weet van aanpakken. Daarbij ben je in staat om meerdere onderdelen van complexe projecten tegelijk te leiden en geef je sturing aan tijd, geld, kwaliteit, informatie en risico’s.

Je bent je bewust van de politieke, financiële en maatschappelijke impact die jouw projecten met zich meebrengen en je bent in staat om in te spelen op actuele ontwikkelingen. Daarbij ben je samenwerkingsgericht en weet je resultaat te boeken. Je hebt ervaring in een projectmatige functie binnen het ruimtelijke domein en je hebt affiniteit met meerdere beleidsvelden in het algemeen (bijvoorbeeld zorg en onderwijs en in het bijzonder met maatschappelijk (vastgoed)) binnen de overheid.

Vanzelfsprekend weet je anderen te inspireren en ben je in staat om verschillende partijen (intern en extern) aan elkaar te verbinden in een complex speelveld van overheid, maatschappelijke en commerciële partijen.

Tenslotte heb je ervaring in en kennis van alle fases die relevant zijn in jouw rol: de initiërende en verkennende fase, besluitvorming, aanbesteding/contractering, voorbereiding en realisatie van (maatschappelijke) voorzieningen.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 3.701,-- (minimum aanloopschaal 11) tot maximaal € 6.103,-- (maximum functieschaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. 

Meer weten?

Voor informatie kun je contact opnemen met Bart van Bregt, Afdelingshoofd Project-, Programma- en Procesmanagement, tel. 038 – 498 2526, of Michiel Scheper, programmamanager Stadshagen, tel. 06 - 19 18 07 98.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 25 november a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

Solliciteer direct

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle