Helikopter landt op een plein in Zwolle.

Projectmanagers Sociaal Domein

Je leidt - vaak tegelijkertijd - verschillende projecten, waarbij het accent in het Sociaal Domein ligt. Het is belangrijk dat je het brede werkveld overziet en ook interesse hebt in andere domeinen. Je hebt strategisch inzicht, ziet het grote geheel en herkent belangen, gevoeligheden, standpunten, overtuigingen en waarden. Het is de kunst om zaken bespreekbaar te maken en wederzijds begrip te creëren.

Vacature kenmerken
Dienstverband / uren per week Jaarcontract met intentie tot vast dienstverband / 32-36 uur per week
Werk- en denkniveau HBO
Salaris Maximaal € 6.777,- per maand (schaal 12) 
Afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement
Vacaturehouder Florian van Dijk
Sluitingsdatum 7 april 2024

De afdeling

De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (ruim 130 collega's) pakt projecten en programma's voortvarend op om de Zwolse ambities waar te maken. Het accent van ons werk ligt nu nog op het realiseren van diverse soorten ruimtelijke en fysieke programma's, projecten en processen. Tegelijkertijd zijn we bezig om de afdeling ook voor andere domeinen in te zetten.
Iedere collega binnen onze afdeling heeft een unieke, autonome rol. We creëren synergie door elkaar actief op te zoeken en van elkaar te leren. Samen streven we naar persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling om voorbereid te zijn op de complexe vraagstukken die de organisatie ons stelt.

De situatie

Gemeente Zwolle staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven. In de regio nemen we een bijzondere en unieke plek in. We zijn de centrumstad, het hart van het regionale mobiliteitsnetwerk en leggen verbinding met nationale en internationale netwerken via de weg en over het spoor. Deze positie brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee om als motor voor de regio te fungeren bij sociale, culturele, economische en maatschappelijke opgaven.

Dit doe jij

Je leidt - vaak tegelijkertijd - verschillende projecten, waarbij het accent in het Sociaal Domein ligt. Het is belangrijk dat je het brede werkveld overziet en ook interesse hebt in andere domeinen. In Zwolle werken we bijvoorbeeld nauw samen met het Fysieke Domein aan maatschappelijke opgaven.
Je begrijpt hoe interne en externe processen in elkaar moeten grijpen om gewenste resultaten te bereiken. We hebben veel te doen en dus ook veel projecten op stapel. Die verdelen we over alle projectleiders op basis van competenties en interessegebieden.

Verschillende projecten

In ieder geval ga je aan de slag met het Innovatielab Participatie. In dit lab onderzoeken we een nieuwe werkwijze om zoveel mogelijk Zwollenaren mee te laten doen op de arbeidsmarkt. We zorgen onder meer dat mensen laagdrempelig, snel en duurzaam op de juiste plek belanden. Samen met partijen maken we een participatieplan dat naadloos aansluit op de behoefte en mogelijkheden.
We hebben belangrijke stappen gezet, maar we zijn er nog niet. Jij werkt aan de verdere uitrol en implementatie van deze pilot. Zo coördineer en begeleid je de doorontwikkeling van de nieuwe werkwijze, stel je scenario's inclusief financiële plaatjes op en heb je een adviserende rol richting organisatie en bestuur.

Waarom PPP?

Je kiest voor Zwolle, omdat er ontzettend veel gebeurt in deze groeiende stad en in de regio. Voor jou zijn er talloze projecten die je verder kunt brengen. Je bent intrinsiek gemotiveerd om je bijdrage te leveren, bijvoorbeeld aan kansengelijkheid. Ook vind je het leuk om met veel interne en externe stakeholders te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Het is nooit saai. Want er zijn altijd weer nieuwe projecten, ook binnen andere domeinen, die je uitdagen om je verder te ontwikkelen.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau en ervaring met het managen van processen of projecten in een politieke en bedrijfsmatige, complexe omgeving. Daarnaast heb je ervaring in het Sociaal Domein. Op dit moment werk je misschien bij een adviesbureau, een provincie of een gemeente.
Je hebt strategisch inzicht, ziet het grote geheel en herkent belangen, gevoeligheden, standpunten, overtuigingen en waarden. Het is de kunst om zaken bespreekbaar te maken en wederzijds begrip te creëren.
Je brengt je standpunten krachtig en goed onderbouwd naar voren. Soms bewegen mensen mee, soms krijg je tegenwind. Je geeft volop ruimte aan meningen en denkbeelden. Deze kunnen beter op tafel komen dan in de onderstroom blijven 'hangen'. Het lukt je steeds weer om tot een geaccepteerd resultaat te komen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.777,- per maand (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennisniveau en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee á drie dagen op kantoor en rest van de werkweek thuis. Daarin zijn we flexibel en dat ben jij dus ook. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Ons Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Je werkt 32-36 uur per week en krijgt een jaarcontract met intentie tot een vast dienstverband.

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Bel, app of mail met Florian van Dijk, teamleider Programma-, Project- en Procesmanagement, 06 - 12 77 21 16, of f.van.dijk@zwolle.nl .

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 7 april a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.