Parttime ondernemen

Heeft u een uitkering en wilt u parttime gaan ondernemen? Dan is de regeling Parttime ondernemen misschien iets voor u.

Voor wie

  • U heeft een uitkering Participatiewet (PW) en u wilt parttime een eigen bedrijf starten.
  • U heeft een uitkering Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en u wilt parttime een eigen bedrijf starten.

De regeling

De regeling Parttime ondernemen helpt u op weg in zelfstandig ondernemen. Tijdens het traject houdt u uw uitkering. Binnen dit traject krijgt u op twee manieren begeleiding:

  • Richting het zelfstandig ondernemerschap.
  • Bij het zoeken naar een (parttime) baan in loondienst: u kunt voor gemiddeld 20 uur per week zelfstandig ondernemen, voor de andere 20 uur per week blijft u beschikbaar voor een parttime baan in loondienst.

Voorwaarden

  • Om aan dit traject te beginnen heeft u eerst toestemming nodig van uw consulent Werk en/of uw contactpersoon van uw gemeente.
  • U houdt uw uitkering tijdens het traject. Uw inkomsten uit uw bedrijf worden maandelijks verrekend met uw uitkering.

Waarom parttime ondernemen

Veel parttime ondernemers kiezen voor iets dat ze leuk vinden om te doen en dat goed bij ze past. Zoals yoga- of sportlessen geven, werken als kapper of zelfgemaakte producten verkopen. Door parttime te ondernemen maakt u deel uit van de maatschappij. U doet waar u goed in bent én u vergroot de kans om uit uw uitkeringssituatie te komen. U bouwt immers een netwerk op doordat u werkt als zelfstandige.

Interesse?

Is dit traject iets voor u? Geef dit aan bij uw consulent Werk of uw contactpersoon van uw gemeente. Hij/zij meldt u aan bij de startersconsulenten van het Rbz.

Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek.

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.
Het Stadskantoor bevindt zich aan het:
Lübeckplein 2, 8017 JZ in Zwolle

Neem contact met ons op:
Telefoon 038 498 4480, tussen 8:30 tot 16:00 uur

Stuur een bericht:
Contact met RBZexterne-link-icoon

Als u een aanvraag wilt indienen voor de Bbz-regeling of de IOAZ, stuurt u ons dan een bericht via onderstaande link. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Contact met RBZexterne-link-icoon

© 2024 Regionaal Bureau Zelfstandigen