Collega's vliegen op bijen door de stad.

pijlen iconRecruiter

Ben jij een mensenmens met een goed inlevingsvermogen? Een ras-netwerker en een prettige gesprekspartner op elk niveau?

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

Beginnend met een jaarcontract voor 32 – 36 uur per week

Werk- en denkniveau

HBO

Salaris

€3.719,- tot maximaal € 5.366,- (functieschaal 10A)

Afdeling

HR

Vacaturehouder

Mattijs van Roosendaal

Sluitingsdatum

21 september 2023       

Afdeling HR

Gemeente Zwolle is ambitieus en gaat de komende jaren flink groeien. Deze groei is de focus voor de organisatieontwikkeling, waarin de afdeling HR een belangrijke rol speelt. Wij vertalen de koers van de organisatie naar een HR-strategie, - beleid en - uitvoering. We maken ons sterk om mensen te boeien en te binden die passen bij de ambities van de stad. Mensen die hun vak verstaan, zich kunnen verbinden, op elkaar vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen. Werkgeluk is een groot goed. Wij faciliteren dat medewerkers vitaal zijn, zich kunnen ontwikkelen én op de juiste plek zitten. Dat doen we met ruim 30 professionals op het gebied van organisatieontwikkeling, HR-beleid, HR-advies, arbeid-juridisch advies en loopbaanbegeleiding.

Dit doe jij

Je komt in een team in opbouw terecht waar we nog niet het hele recruitmentproces al helemaal perfect hebben staan. Voor jou moet dit klinken als een uitdaging om samen met je collega recruiter deze ontwikkeling verder uit te bouwen. Je maakt deel uit van een leuke, professionele HR-club. Voor het geven van advies aan leidinggevenden trek je vooral op met de HR-adviseurs. 

In de functie van recruiter ben je een essentiële schakel in het aantrekken van talent voor onze organisatie. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheid is om de juiste mensen te vinden die een fundamentele bijdrage leveren aan onze bedrijfscultuur, doelen en ambities. Je speelt een cruciale rol bij het identificeren en aantrekken van potentiële kandidaten, en het zorgen voor een naadloze match tussen hen en onze vacatures.

Je hebt een proactieve instelling en bent niet bang om initiatief te nemen. Je begrijpt dat in de huidige arbeidsmarkt de beste kandidaten niet vanzelf naar ons toe zullen komen, en daarom ben je altijd op zoek naar slimme en creatieve manieren om hen te bereiken en te overtuigen om voor ons te komen werken. Je maakt gebruik van moderne digitale hulpmiddelen, zoals onze Werkenbij-website en LinkedIn, om potentiële kandidaten te benaderen en te interesseren.

Je hebt een goed inzicht in de huidige arbeidsmarkt en weet waar je de toptalenten kunt vinden. Daarnaast ben je op de hoogte van de interne mogelijkheden en voorzie je interne klant waar mogelijk van potentiële matches. Door waardevolle contactmomenten met je interne klant en de kandidaten te creëren, bouw je relaties op die oprecht en persoonlijk zijn. Je begrijpt dat een onderscheidende benadering die echt aansluit bij de behoeften en interesses van de kandidaten, cruciaal is om hun aandacht te trekken en te behouden.


Met jouw enthousiaste houding, je oog voor talent en je vermogen om mensen te overtuigen van de mogelijkheden binnen onze organisatie, ben je de drijvende kracht achter het succesvol invullen van vacatures en het versterken van onze organisatie met nieuwe collega's.

Dit ben jij

Je hebt een HBO werk- en denkniveau. Je achtergrond is bijvoorbeeld HR, psychologie, organisatiekunde, communicatie of marketing. En je hebt minimaal drie jaar ervaring als recruiter binnen een 500+ organisatie, waar je verschillende interne klanten hebt bediend.

Je bent een mensenmens met een goed inlevingsvermogen. Dat maakt je een ras-netwerker en een prettige gesprekspartner op elk niveau. Je bent analytisch sterk en digitaal vaardig. Daardoor haal je belangrijke informatie uit data. De conclusies neem je mee in het aanscherpen van je strategie en beleid. Uiteraard deel je deze ook met collega’s. Jullie krijgen veel inspiratie van elkaar.

Je adviseert op strategisch, operationeel en tactisch niveau én bent hands-on bezig met de uitvoering. Door die wisselwerking houd je voeling met de praktijk en kom je op nieuwe ideeën. Je hebt veel contacten met collega’s van verschillende afdelingen en leert alles over het werken in een politiek-bestuurlijke context.

Al het talent dat jij aantrekt zet zich in voor onze mooie stad. Jij kunt in Zwolle echt het verschil maken.

Aan competenties breng je mee:

  • Verbinder: Je weet als geen ander vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Je zet je uitgebreide netwerk in- en om Zwolle hiervoor in, en breidt deze continu uit.
  • Omgevingsbewustzijn: Je laat blijken goed geïnformeerd te zijn over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren. Je weet deze effectief te benutten voor je eigen functie of organisatie.
  • Relatiebeheer: Je bouwt relaties op met interne klanten en andere contactpersonen, onderhoudt en benut ze.
  • Overtuigingskracht: Je oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden. Je communiceert ideeën duidelijk.
  • Initiatief: Je onderneemt zelfstandig actie. Je signaleert kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties, die bijdragen aan betere organisatieprestaties.

Ben je er nog?
Mocht je nu niet alles kunnen afvinken van wat we vragen en jezelf wel succesvol zien in deze functie, laat ons weten wat je wilt komen brengen.

Dit bieden wij

Een salaris van €3.719,- tot maximaal € 5.366,- (functieschaal 10A) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’.

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Neem contact op Mattijs van Roosendaal, afdelingshoofd HR, 038 - 498 2325, m.van.roosendaal@zwolle.nl of met Diana Katuin, recruiter, 038 – 498 2022, d.katuin@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met donderdag 21 september 2023, alleen door middel van de sollicitatieknop. De gesprekken zijn gepland op dinsdag 26 september en woensdag 27 september 2023. Fijn als je deze data onder voorbehoud al kunt reserveren in je agenda.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle