Relatiemanager Jeugdhulp

Dienstverband/uren 24 uur, tijdelijk voor 3 jaar
Werk-/denkniveau HBO+/WO
Afdeling Maatschappelijke ontwikkeling
Vacaturehouder Veronique Asselman
Sluitingsdatum 22 september 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

De afdeling Maatschappelijke ontwikkeling wil dat alle kinderen en jongeren in Zwolle zich positief ontwikkelen. Bij opgroei- en opvoedproblemen acteren we snel. We zetten passende jeugdhulp in om het kind zo snel mogelijk weer in de eigen leefomgeving te laten functioneren. Het gezin staat daarbij centraal.

Wij werken intensief samen met jongeren, ouders en partners in het veld, waaronder jeugdzorgaanbieders, onderwijs en RSJ (Regionaal Serviceteam Jeugd). Jij jaagt de gewenste transformatie van jeugdhulp bij zorgaanbieders aan, zodat we samen de beweging maken naar normalisering. Lichte zorg als het kan, zwaar als het moet en zo dichtbij mogelijk volgens één gezin, één plan.

Dit ga je doen

Vanochtend praat je met een manager van een Jeugdzorgaanbieder die claimt actief in te zetten op passende zorg. Van een Sociaal wijkteam kreeg je juist tegengestelde signalen. Je hebt je terdege op het gesprek voorbereid. Het contract bekeken en met het Regionaal Serviceteam Jeugd afgestemd hoe de communicatie tot nu toe is verlopen.

‘Mijn rol is die van transformateur’, benadruk je nog eens. ‘Ik heb begrepen dat jullie voortvarend werken aan passende jeugdzorg. Hoe doen jullie dat?’ De manager vertelt enthousiast over de aanpak. Daarna geef jij aan welke geluiden jij hebt gehoord. ‘Herken je dat?’, vraag je. De manager gaat nader onderzoek doen en jij zal zijn tips voor samenwerking met de gemeente intern terugkoppelen. Jij hebt begrip voor zorgaanbieders en weet voor welke opgaven ze staan. Jij staat zelf voor een bredere opgave om de transformatie voor gemeente Zwolle te realiseren. Vanuit die houding krijg je mensen mee in de beweging waar wij voor staan.

Op naar je volgende afspraak. Een kleinschalige, specialistische zorgaanbieder houdt stug vast aan het aantal behandelingen dat voor elke jongere zou gelden. Je gaat er stevig in. Je houdt zijn specialisme overeind, maar beroept je op recent onderzoek dat uitwijst dat het aantal behandelingen individueel moet worden bekeken.

’s Middags maak je de broodnodige verslagen en bezoek je de GGD met een collega beleidsadviseur Jeugd. Preventie vindt vaak op scholen plaats. ‘Hoe kan ik een rol krijgen in de samenwerking met de GGD en scholen?’, vraag je op de man af.

Aan het eind van de middag denk je na over de thema’s van een bijeenkomst die je organiseert samen met een aantal zorgaanbieders over het transformatieproces. Je gedachten dwalen af naar de gesprekken van vandaag. Er is weer wat in ‘beweging’ gebracht. Het is een fijn gevoel dat je van betekenis bent voor gezinnen in Zwolle en bijdraagt aan optimale jeugdhulp tegen aanvaardbare publieke kosten.

Dit ben jij

Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau en affiniteit met het domein Jeugd, waar je altijd mee bezig bent geweest.

Misschien heb je al eerder voor de overheid gewerkt en daarna een stap naar het bedrijfsleven gemaakt en je commerciële talenten ontwikkelt als (account)manager.

Intuïtief voel je altijd aan hoe je constructief het gesprek voert met diverse stakeholders. Mensen zien je graag komen. Je bent dan ook een sterke persoonlijkheid met een twinkelende inspiratie. Een creatieve denker en een volhardende doener. Er valt niet met je te spotten door je kennis van zaken en je missie, waarin je heilig gelooft. Jij krijgt mensen in beweging. 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.520,- (functieschaal 12 ) bruto per maand bij een 36-urige werkweek .

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Meer weten?

Bel, app of mail met Veronique Asselman, senior beleidsadviseur Jeugdhulp, 06-50009342, v.asselman@zwolle.nl.

Solliciteren kan alleen via onderstaande button.

solliciteer direct