Rob de Jong

Trouwambtenaar

“Samen maken we de ceremonie onvergetelijk”

De beslissing is genomen: jullie hebben er voor gekozen om jullie relatie een wettelijke status te geven. Gefeliciteerd met die keuze! Natuurlijk willen jullie je op ´de grote dag´ geen zorgen maken of alles voor wat betreft de ceremonie goed geregeld is. Op die dag willen jullie je namelijk alleen maar richten op elkaar, het ‘ja-woord’  en samen met jullie gasten vooral genieten. Daarom gaat jullie voorkeur uit naar een ceremonie die gekenmerkt wordt door: persoonlijk, sfeervol en ongedwongen.

Als enthousiaste en betrokken buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ben ik vooral geïnteresseerd in de twee mensen achter het paar want ieder mens en ieder paar is uniek. En zo is ook mijn toespraak voor jullie. Ik ga met de spontane antwoorden die ik aan de hand van een aantal persoonlijke vragen van jullie hoop te krijgen een toespraak schrijven waar jullie zich in herkennen.

In mijn toespraak vinden jullie geen wollig taalgebruik of gedichten. Nee, het wordt een toespraak die bij jullie en jullie gasten die emotie ontlokt die bij het moment hoort: een lach, misschien een traan, een stilte, een applaus. Dit alles met maar een doel: jullie als paar te laten stralen en een onvergetelijk mooi moment te bezorgen!

Om dit te realiseren gaan we samen de ceremonie gedetailleerd voorbespreken: wordt er muziek gedraaid; wie zit waar; zijn er ringen en zo ja, wie reikt ze aan; is er een welkom voor die speciale gast; enzovoort. Ik adviseer en probeer jullie wensen zoveel als mogelijk te realiseren. Op die manier wil ik bijdragen om jullie dag tot een van de mooiste van jullie leven te maken en waar jullie mooie en warme herinneringen aan zullen bewaren.

Ik zeg alvast ‘ja’ tegen jullie om jullie te ontmoeten en nader kennis te maken en zou het een eer vinden om samen met jullie de ceremonie mooi en onvergetelijk te maken.