Scootmobielpool

Op vijf plekken in de stad kunt u een scootmobiel lenen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Als u slecht ter been bent of niet meer kunt fietsen dan kunt u met de scootmobiel toch eropuit.

In Zwolle rijden ongeveer duizend mensen op een scootmobiel die via de gemeente is verstrekt. Maar sommige mensen gebruiken hun scootmobiel nauwelijks. De gemeente wil graag dat de elektrische hulpmiddelen efficiënter worden gebruikt. Uit onderzoekt blijkt dat verschillende mensen een scootmobiel willen delen met een ander. Daarom bestaat er de scootmobielpool.

Aanmelden

Wilt u meedoen aan de scootmobielpool? Meldt u zich dan bij de balie van de zorgcentra Nieuwe Haven (Kamperpoort), De Havezate, Fermate (beide in Holtenbroek), De Kievitsbloem (Zwolle-Zuid) of Rivierenhof (Aa-landen).

U moet een bruikleenovereenkomst tekenen voordat u de scootmobiel mag lenen. Ook moet u uw identiteitsbewijs tonen. Medewerkers van de zorgcentra zorgen voor het onderhoud, zoals een opgeladen accu en een juiste bandenspanning.

Scootmobielles

Als u meedoet aan de scootmobielpool dan is het belangrijk dat u weet hoe u het voertuig moet besturen en welke verkeersregels er zijn. Ook is het prettig dat u zich veilig voelt op de scootmobiel en in het verkeer. De scootmobielen uit de pool zijn voor vrijwel iedereen makkelijk te besturen. Toch kan het verstandig zijn dat u een rijcursus volgt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de scootmobielpool? Neem dan contact op met:

  • De Nieuwe Haven, telefoonnummer (038) 426 37 00
  • De Havezate, telefoonnummer (038) 454 00 40
  • De Kievitsbloem, telefoonnummer (038) 466 04 55
  • Fermate, telefoonnummer (038) 468 66 40
  • De Rivierenhof, telefoonnummer (038) 453 67 11

Voor meer algemene vragen over de Wmo kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam in uw wijk.