Sector-accountmanager Nieuwe economie

Dienstverband 32-36 uur per week
Werk-/denkniveau Academisch
Afdeling Ruimte & Economie
Vacaturehouder Godelieve Wijffels, tel.nr. 038-4983104
Salaris max. € 5.756,-
Sluitingsdatum 14 februari 2020

Economische topregio

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 128.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s.

Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze vernieuwende manier van samenwerken. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad. Een stad die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. Een stad waar iedereen meedoet en iedereen ertoe doet.

Zó doen we dat in Zwolle.

Dit ga je doen

Zwolle zoekt werkgelegenheidsgroei die haar economische basis versterkt en recht doet aan sociale inclusiviteit en klimaatbestendigheid. Het is jouw missie om vestiging en groei van innovatieve, creatieve en duurzame economische bedrijvigheid te stimuleren. Als dé strategische gesprekspartner van onze vier Topinnovatiecentra en het Innovatiekwartier, praat je hier over zowel met het management van deze innovatieclusters als met bedrijven die er zijn gevestigd of zich er willen vestigen.

Strategische vraagstukken

Jij kent de behoeften van ondernemers, het beleid van Zwolle en stelt de juiste vragen. Wat voor innovatieve bedrijven zijn interessant voor het Polymer Science park (kunststof kenniscentrum)? Hoe gaan we de acquisitie vormgeven voor het Health Innovation park (zorg) en de Climate Campus (klimaatadaptatie)? Wat wordt het stimuleringsbeleid voor startups op de Enexis campus (energie)? Hoe gaan we de droom van ondernemers waarmaken in het Innovatiekwartier gericht op een creatieve maakindustrie? En heel concreet: hoe komt er geld op de plank en vinden we de juiste ontwikkelaars?

De stem van de ondernemer

Binnen onze organisatie laat jij het geluid van ondernemers horen. Je deinst er niet voor terug om met je vuist op tafel te slaan om het thema economie centraal te stellen. ‘We moeten hier adequaat op reageren’, zeg je altijd. Je benoemt helder rollen, taken en verantwoordelijkheden, want het is zaak dat we een uitstekende relatie onderhouden met het bedrijfsleven en onze afspraken nakomen.

Verbinden

Je vindt het belangrijk om te verbinden. Economie en technologie aan sociale, ruimtelijke, culturele en klimaatopgaven bijvoorbeeld. En ondernemers aan ondernemers, waardoor synergie de innovatiekracht van de stad en de regio versnelt. Maar je verbindt ook met onderwijs- en kennisinstellingen, investerings- en ontwikkelingsmaatschappijen en hun samenwerkende organisaties. Samen maken we de strategie en de plannen. We geven de uitvoering vorm en vieren het resultaat.

Dit ben jij

Je hebt een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde masteropleiding in bedrijfskunde, commerciële economie of bedrijfseconomie en affiniteit met financiële en juridische aspecten.

Een jarenlange leidinggevende ervaring in het bedrijfsleven én bij een gemeentelijke organisatie, maakt je de m/v die je nu bent. Een strategisch denker, praktische organisator, oprecht luisteraar en eigenzinnige relatiebouwer. Een écht mens dus die van de inhoud én van de emoties is.

Je spreekt de taal van de (startende) ondernemer en kent zijn uitdagingen, maar je praat net zo makkelijk met collega’s van diverse domeinen, het management en het college.

Intuïtief voel je aan wanneer je ietwat dominant moet sturen of juist op de achtergrond moet blijven. Het is je tweede natuur om situationeel te communiceren met zeer verschillende mensen en hun belangen, zowel individueel als in groepen. ‘Ik word enthousiast van jou’, hoor je vaak. 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.756,- (maximum functieschaal 12 ) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Afdelingshoofd Ruimte & Economie, Godelieve Wijffels: ‘Ik nodig je graag uit om je visie op deze nieuwe baan binnen Zwolle met ons te delen, 038-4983104, secretariaat.zwre@zwolle.nl .’

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 27 februari a.s. ’s ochtends.

Solliciteren kun je alleen via onderstaande button.

solliciteer direct