Senior adviseur Arbo en Veiligheid

Dienstverband/uren

32 uur per week (voor een jaar met uitzicht op verlenging)

Werk-/denkniveau HBO
Afdeling

Human Resources

Vacaturehouder Mattijs van Roosendaal
Salaris max. € 5.372,- bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek
Sluitingsdatum 14 augustus 2022

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken.

Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

 

De afdeling

Zwolle groeit en onze organisatie groeit mee. De afdeling HR speelt een cruciale rol bij de organisatieontwikkeling. We vertalen onze koers naar HR-strategie, - beleid en - uitvoering. Maken ons sterk om mensen te boeien en te binden die passen bij de ambities van de stad. En faciliteren dat iedereen zo vitaal mogelijk blijft, zich kan ontwikkelen én op de juiste plek zit om plezierig te werken.

Dat doen we met 28 professionals op het gebied van organisatieontwikkeling, HR-beleid, HR-advies, arbeid-juridisch advies, Veiligheid & Arbo en loopbaanbegeleiding.

 

Veiligheid & Arbo

Wij willen dat mensen gezond en veilig werken. Onze medewerkers én de mensen die we inhuren en opdrachten geven. Veiligheid is ook een aandachtspunt in aanbestedingen en samenwerkingsregelingen of bij het transformeren van onze gebouwen. In Zwolle willen we Arbo & Veiligheid dus in brede zin goed op orde hebben en houden.  

 

Dit doe jij

Je evalueert en optimaliseert ons veiligheidsbeleid op basis van interne en externe ontwikkelingen. Daarvoor haal je input op bij alle afdelingen en externe partners die samen invulling geven aan goede arbeidsomstandigheden. Je werkt onder meer intensief samen met de preventiemedewerker, onze bedrijfsarts, de collega’s van BHV en externe Arbo-professionals.

 

Van beleid tot uitvoering

Is ons beleid toereikend of zie je hiaten en verbeterpunten? Hoe zijn de processen rondom de uitvoering georganiseerd en hoe vertaalt zich dat naar de operatie? Waar zie je risico’s en hoe kunnen we deze beperken? Op welke ontwikkelingen moeten we anticiperen? Er spelen grote belangen er zijn veel regels en wettelijke verplichtingen. Jij geeft een integraal advies en zorgt dat aanpassingen in beleid worden doorgevoerd, verankerd en geborgd. En dat er voldoende controle is op de uitvoering.

 

Expert en strateeg

Als expert en strateeg breng je veiligheidsvraagstukken in kaart en kom je met praktische voorstellen voor duurzame oplossingen. Je kijkt wat er nodig is om te verbeteren. Geef je een opdracht voor een RI&E of wil je mensen een training laten volgen? Jij bepaalt wat efficiënt en effectief is.

Je sluit regelmatig aan bij verschillende projectgroepen om in een vroeg stadium mee te denken over veiligheidsrisico’s. Hierdoor kunnen we veel regelen aan de voorkant en problemen achteraf voorkomen.

Niet iedereen vindt veiligheid even interessant als jij. Maar jij weet het onderwerp met flair een gedragen positie te geven en levend te houden. Niet omdat het moet, maar omdat het fijn is om veilig en prettig te werken en daar met elkaar afspraken over te maken.

 

Dit ben jij

Je hebt een Hbo Veiligheidskunde (HVK) opleiding afgerond en actuele kennis van relevante wet- en regelgeving. Misschien werk je nu bij een gemeente, een arbo-organisatie, Defensie of de politie. Bij je huidige werkgever adviseer je op strategisch en tactisch niveau over Arbo & Veiligheid. Je wilt resultaat van je adviezen zien, hebt een grote realisatiekracht en daalt makkelijk af naar de uitvoering.

De urgentie voor een gezond en veilig Zwolle breng je op een prettige manier onder de aandacht op elk niveau. Mensen vertrouwen op je, omdat je weet waar je het over hebt met respect voor ieders belangen.

Deze functie is nieuw binnen Zwolle. Je hebt daarom ruimte om je baan zelf vorm te geven. Een mooie kans om je visie op Arbo & Veiligheid in de praktijk te realiseren en veiligheid binnen Zwolle naar een hoger plan te tillen.

 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.372,- (maximum schaal 11) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. We starten graag met een contract voor een jaar.

 

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Bel of mail met Natalie Blank, HR adviseur, 06-52 61 67 40, n.blank@zwolle.nl of Diana Katuin, recruiter, 06-15 62 05 88, d.katuin@zwolle.nl.

 

Procedure

De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op in de week van 22 augustus 2022.

Solliciteren kan alleen via onderstaande button.

 

 

 

solliciteer direct