Senior adviseur economie (publieke en zakelijke dienstverlening)
Je levert een onderscheidende bijdrage aan de ontwikkeling van een sterke economie en een dynamische kantorenmarkt. Regelmatig spar je met ondernemers, (vastgoed)eigenaren, CEO’s en bestuurders over (complexe) vraagstukken. Hierover geef je advies aan management, bestuur en raad. Jij kijkt altijd verder dan de vraag en ziet het bredere plaatje.
Dienstverband / uren per week | 1 jaar met zicht op vast dienstverband / 32-36 uur per week |
---|---|
Werk- en denkniveau | HBO/WO |
Salaris | Maximaal € 6.470,- (schaal 12) |
Afdeling | Ruimte en Economie |
Vacaturehouder | Hubald van Ark |
Sluitingsdatum | 9 juli 2023 |
De afdeling & je team
Bij de afdeling Ruimte en Economie werken 40 kleurrijke (beleids)adviseurs met verschillende achtergronden en expertisegebieden. Samen vertalen we landelijke trends en ontwikkelingen naar concreet beleid. De beleidsterreinen zijn onder meer economie, toerisme, duurzaamheid, mobiliteit, water, groen, wonen en ontwikkeling van de fysieke leefomgeving.
Jij bent onderdeel van het professionele en energieke team Economie (14 collega’s) dat de economische belangen van Zwolle en de regio behartigt in goede samenhang met de andere opgaven van de stad. Samen met je collega’s werk je aan het behoud en de ontwikkeling van meer dan 100.000 banen. Een mooie uitdaging!
Economische topregio
In Regio Zwolle wonen, werken, leren, leven en recreëren zo’n 675.000 mensen. Het gebied is de hub van West- naar Oost- en Noord-Nederland en staat bovenaan de ranglijst van economische topregio’s.
Het kloppende hart van de regio is de bloeiende en groeiende centrumstad Zwolle. Daar vind je onder meer kantoorgebouwen met (hoofd)vestigingen van kleine en grote organisaties, zoals bedrijven die zakelijke diensten verlenen, het topklinische ziekenhuis Isala, diverse opleidingsinstituten, de Nationale Politie, Wehkamp en de Belastingdienst.
Ondernemers zijn de ruggengraat van onze economie en de motor voor werkgelegenheid. De stad heeft nog veel potentie voor de kantorenmarkt. We bieden ruimte aan bestaande en nieuwe organisaties die onze economie versterken en duurzaam ondernemen.
Dit doe jij
De stad kent grote gebiedsontwikkelingen, zoals de Spoorzone, Oosterenk en Voorsterpoort. In deze gebieden zijn diverse organisaties (accounts) gevestigd. Wat speelt er, wat leeft er en wat zijn de behoeften? Hoe kan de gemeente ondersteunen bij het realiseren van wensen en dromen? Hoe verhoudt zich dat tot de andere belangen in het gebied? Over deze vraagstukken geef je advies aan de portefeuillehouder en het management. Je maakt hiervoor ook beleidsvoorstellen voor het College van Burgemeester en Wethouders of de gemeenteraad.
Regelmatig zit je aan tafel met ondernemers, (vastgoed)eigenaren, CEO’s en bestuurders. Zij vinden het fijn om met je te sparren over (complexe) vraagstukken, waaronder uitbreidingen, verhuizingen of transformaties van locaties/kantoren, bereikbaarheid, milieu of de leefomgeving. Je spoort vastgoedeigenaren aan om actief met verduurzaming aan de slag te gaan. Goed voor de eigenaar, maar ook voor het behoud en het aantrekken van huurders en talentvolle medewerkers.
Je bent ook eigenaar en coördinator van onze strategische kantorenvisie die nog vernieuwd moet worden.
Verder en breder kijken
Jij kijkt altijd verder dan de vraag en ziet het bredere plaatje. Wat voor strategische positie neemt de desbetreffende organisatie in? Wat gebeurt er rondom de locatie van de organisatie? Wat zijn de verschillende belangen en wat is goed voor de stad? Je luistert aandachtig en dankzij je ‘zesde zintuig’ dring je snel door tot de essentie van de vraag. Dan bepaal je de route die je gaat bewandelen en de mensen (collega’s, bestuur, partners in de stad) die je in verschillende fasen wilt betrekken en verbinden.
Je houdt in elke fase vinger aan de pols, want jij bent verantwoordelijk voor de ruimtelijke implementatie van economisch beleid. Daarnaast zet je je in om de samenwerking te versterken tussen je team Economie, andere teams (zoals Ruimte) en de diverse gebiedsmanagers.
Voeding voor visie
Je hebt veel interne en externe contacten, onder andere met de verantwoordelijke wethouder, projectleiders, vastgoedeigenaren en -partners, huurders en bestuurders. Vanuit alle kanten word je gevoed om je visie te vormen en concreet beleid te maken over de ontwikkeling van sectoren die passen bij de ambities van Zwolle.
Waarom Zwolle?
Je wilt een onderscheidende bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een sterke economie en een dynamische kantorenmarkt. Dat doe je graag in een stad en regio die volop groeien. En natuurlijk samen met geweldige collega’s.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde Hbo of academisch opleiding, bijvoorbeeld bedrijfseconomie, bedrijfskunde, MER of vastgoed en bent economisch goed onderlegd. Misschien werk je nu bij een grote gemeente, een bank, een ruimtelijk-economisch adviesbureau of een organisatie met een uitgebreide vastgoedpoot. Bij voorkeur heb je ervaring met vastgoed (het liefst met de kantorenmarkt) en met relatiebeheer.
Je bent een strategische denker en een likeable persoon, waar het goed mee samenwerken is. Makkelijk in de omgang en vaak goedlachs, maar ook zakelijk en duidelijk en een stevige gesprekspartner.
Je weet wat de zakelijke en publieke sector nodig hebben om te floreren, begrijpt de rol van de gemeente bij gebiedsontwikkelingen, stijgt boven de materie uit en vindt de balans tussen uiteenlopende (politiek-gevoelige) belangen en ambities.
De zakelijke en publieke sector moeten onder meer aan de slag met een verduurzamingsopgave. Je volgt hierover trends en ontwikkelingen die je meeneemt in je heldere adviezen die je professioneel presenteert, onder meer aan het bestuur/college. Je schrijft en spreekt met het gemak van iemand die zijn vak snapt en complexe ideeën toegankelijk en begrijpelijk kan maken.
Dit bieden wij
Een salaris van maximaal € 6.470,- (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee dagen op het Stadskantoor en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Het is mogelijk om 32 of 36 uur per week te werken. Je krijgt een contract voor een jaar met zicht op een vast dienstverband.
Zwolle, #hartstad en organisatie
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.
Meer weten?
Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel of mail met Hubald van Ark, teamleider Economie, 06 - 10 76 72 87, h.van.ark@zwolle.nl
Solliciteren
Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van zondag 9 juli 2023, alleen via de sollicitatieknop. De gesprekken zijn gepland op donderdagmiddag 13 juli en woensdag 19 juli a.s. Misschien kun je hier al vast rekening mee houden in je agenda.