Zwolse collega's afgebeeld als superhelden.

kompas iconSenior adviseur ontwikkeling en implementatie

Ter versterking van ons management zijn we op zoek naar een adviseur die ons helpt met het vergroten van de ontwikkel- en implementatiekracht. Je hebt sterke communicatieve- en sociale vaardigheden (verbaal en schriftelijk) om te instrueren en stimuleren en bent in staat anderen te mee te nemen en draagvlak te creëren.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

32 uur per week, tijdelijk dienstverband voor 1 jaar

Werk- en denkniveau

Wo

Salaris

Maximaal € 6.470,- (schaal 12)

Afdeling

Sociaal wijkteam

Vacaturehouder

Fatiha El Hamdaoui

Sluitingsdatum

4 juni 2023

Dit ga je doen

Het sociaal wijkteam is volop in ontwikkeling om de ondersteuning aan inwoners nog effectiever en efficiënter te maken. We staan aan de vooravond van een aantal veranderingen. Sommigen zijn al duidelijk, anderen zijn nog in ontwikkeling. Een aantal veranderingen vinden vooral binnen het Sociaal Wijkteam plaats, andere veranderingen raken juist de samenwerking breder binnen het Sociaal domein.  Ter versterking van ons management zijn we op zoek naar een adviseur die ons helpt met het vergroten van de ontwikkel- en implementatiekracht. Een aantal voorbeelden zijn: de implementatie van de doorbraakmethode, de WAMS en eenduidige en monitorbare werkwijze met betrekking tot de eigen inzet van onze professionals. Hieraan gelieerd is ook de ontwikkeling en implementatie van een kwaliteitssysteem, waarin nauw samen wordt opgetrokken met de senior adviseur organisatieadviseur

Implementatieplan doorontwikkeling

Afhankelijk van waar in het proces we staan werk je samen met collega’s van de staf, teammanagers, beleidsadviseurs en medewerkers aan de vertaling van de beoogde verandering naar een helder en reëel implementatieplan zodat we tot een succesvolle realisatie komen.

Doorbraakmethode

De doorbraakmethode is een landelijk beproefde methode om maatwerk te leveren, met name voor inwoners met multiproblematiek waar de standaard oplossingen geen uitkomst bieden. De methode zorgt dat professionals onderbouwd en binnen wetgeving maatwerk kunnen leveren met een duidelijke aanpak. Daardoor wordt maatwerk makkelijk te maken, verdedigen en regelen. In Zwolle hebben we deze methode getest bij een aantal gezinnen en de uitkomsten hebben er toe geleid dat we deze methodiek willen borgen binnen het sociaal domein. Jij gaat ons helpen bij de implementatie hiervan binnen het sociaal domein en alles wat hiervoor moet worden georganiseerd. Dat gaat bijvoorbeeld om het organiseren van trainingen, het inrichten van werkprocessen, het inrichten van leercyclus beleid en uitvoering, etc.

Het Instituut voor publieke waarde zal in de beginfase ook nog ondersteunen en we maken gebruik van hun app om kosten, besparingen  en effecten te monitoren.

Wet aanpak meervoudige problematiek sociaal domein (Wams)

Maar ook ga je aan de slag met de voorbereiding op de Wet aanpak meervoudige problematiek sociaal domein (Wams)waarbij we knelpunten wegnemen in relatie tot gegevensuitwisseling en privacy in het sociaal domein bij de aanpak van meervoudige problematiek.

Jij gaat een verkenning doen op wat we al doen op het gebied van gegevensdeling en wat we nog niet doen, maar wel nodig hebben om de samenwerking op meervoudige problematiek te kunnen

Ondersteuning wijkteammanagers

Verder willen we graag gebruik maken van jouw kennis en ervaring die jij elders hebt opgedaan (bij voorkeur binnen een sociaal wijkteam) om de teammanagers te ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van kwaliteit.

Je adviseert het managementteam bij het vormgeven, implementeren en uitvoeren van het kwaliteitsbeleid, waarbij je de teams hierbij zo optimaal mogelijk ondersteunt. Je maakt de vertaling van en verbinding tussen wat nodig is in de praktijk en wat de wet- en regelgeving vereist.

Dit bieden wij

Een dienstverband voor 32 uur per week voor de periode van 1 jaar. Een salaris van maximaal € 6.470,- (maximum schaal 12) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’.

Bij het vinden van een geschikte kandidaat zal de vacature worden gesloten.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Bel of mail met Fatiha El Hamdaoui, afdelingshoofd sociaal wijkteam, mailadres: F.El.Hamdaoui@swt.zwolle.nl of tel.nr. 038-4982234.

Dit ben jij

Je hebt een academisch werk- en denkniveau, en minimaal vijf jaar werkervaring als adviseur, coördinator of leidinggevende binnen het sociaal domein en bij voorkeur binnen een sociaal wijkteam. Het is een pre als je kennis hebt van de doorbraakmethode en de Wet WAMS.

Je hebt sterke communicatieve-  en sociale vaardigheden (verbaal en schriftelijk) om te instrueren en stimuleren en is in staat anderen te mee te nemen en draagvlak te creëren.

Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid en denkt in kansen en mogelijkheden.

Verder beschik je over een flexibele instelling, kan zelfstandig werken,bent sociaal en communicatief aangelegd, heb je een hands-on mentaliteit, bent proactief ingesteld, integer en kan je je inleven in de professional, de bewoner en de organisatie.

Afdeling Sociaal Wijkteam (SWT)

De afdeling SWT bestaat uit vijf wijkteams, één backoffice en een team Leerplicht/RMC. De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk, waar bewoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning. De vijf teams voeren de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uit.

Vanuit een integrale aanpak kijken we wat nodig is aan zorg en ondersteuning voor bewoners in de wijk, maar ook wat bewoners zelf kunnen doen. We brengen hulpvragen of signalen bij elkaar om te komen tot een preventieve of collectieve aanpak. Vaak bieden we hulp via eigen inzet.

We werken intensief samen aan onze opgaven met (keten)partners in de stad, zoals onderwijs, zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, wijkagenten en vrijwilligers- en bewonersorganisaties.

Zwolle, de stad en de organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

We maken een schaalsprong naar 160.000 inwoners, waarbij we de kwaliteit van leven en brede welvaart voor alle Zwollenaren op het huidige, hoge peil willen houden.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

Solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatiebutton.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle