Senior beleidsadviseur Beschermd wonen

Dienstverband/uren 32-36 uur per week
Werk-/denkniveau HBO/WO
Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling
Vacaturehouder Sophie Straatman, 06- 50070482
Salaris max. € 5.756,-
Sluitingsdatum 19 januari 2020

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 128.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. In Zwolle willen we ook dat iedereen meedoet en een plek heeft in onze samenleving. We gebruiken daarvoor de slogan: herstel van het gewone leven in het gewone leven.

Hervorming sociaal domein

Zwolle werkt samen met actieve partners en betrokken vrijwilligers in de stad en de regio. Er is aandacht en ruimte voor vernieuwing om onze complexe opgaven te realiseren. De essentie van alle opgaven is: lichte zorg als het kan, zwaar als het moet om een duurzaam perspectief voor inwoners mogelijk te maken.

De komende jaren staat de hervorming van het sociaal domein centraal. Speerpunten zijn onder meer:

Van apart naar gewoon. Op scholen worden kinderen en jongeren bijvoorbeeld ondersteund door een integraal team met verschillende specialismen die bekijken en doen wat nodig is, op school en thuis.

Van deelprobleem naar totaaloplossing. Een voorbeeld is het samenvoegen van huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding voor de thuiszorg. Medewerkers groeien graag in deze taak en ouderen krijgen te maken met één bekend gezicht.

Voor zorgen voor naar zorgen dat. Het is de intentie om mensen zo lang mogelijk op hun eigen plek te laten wonen en meedoen, waarbij ze de regie over hun eigen leven behouden of terug krijgen.

Van individuele zorg naar het samenbrengen van vragen. Denk bijvoorbeeld aan dagbesteding voor ouderen die op basis van interesses wordt georganiseerd.  

Wat betekent dit voor jou?

Je team is je thuishaven, maar je werkt integraal en stemt af met collega’s en partners in de stad om onze opgaven te realiseren. Afhankelijk van je vaardigheden wissel je bovendien van rollen. Van projectleider tot informatie-ophaler, verbinder of netwerker. Je vindt dat dit je baan een extra dimensie geeft.

Senior beleidsadviseur Beschermd wonen

De gemeenten in de regio IJssel- Vecht werken samen en hebben stevige ambities rondom beschermd wonen. Gezamenlijk zetten we in op zo lang mogelijk zelfstandig wonen, zo snel mogelijk weer zelfstandig wonen en het bieden van maatwerk door samenwerking.

Jouw focus

Je geeft invulling aan de regionale samenwerking van het sociaal domein op het gebied van beschermd wonen. Alle initiatieven uit de regio staan helder op je netvlies. Je hebt dan ook goed zicht op de kwaliteit, de financiën en het effect dat is gesorteerd. Op basis van deze gegevens ontwikkel je strategie en beleid voor onze lokale opgaven.

Je hebt een visie op de transformatie van het werkveld en kent alle strategische belangen. Ook monitor je landelijke ontwikkelingen en kijk je of dit consequenties heeft voor stedelijk en regionaal beleid.

Je bouwt met plezier aan relaties binnen onze organisatie, in de regio en met betrokken partijen, zoals de GGD en zorgaanbieders, waarmee je zowel over de inhoud als de financiën praat.
Je adviseert de portefeuillehouder, het college en het management.

Dit ben jij

Je hebt een HBO of academisch werk- en denkniveau, ervaring binnen het sociaal domein, affiniteit met financiën en kennis van de aandachtsgebieden die gelden voor de verschillende functies.

Je gaat niet direct in de actiemodus, maar denkt eerst na over de strategie. Daarna ga je energiek aan het werk en inspireer je mensen om zaken voor elkaar te krijgen.

Je vindt het leuk om met je voeten in de klei te staan, te schakelen tussen verschillende niveaus, te onderhandelen en de juiste toon te vinden in dit positiespel. Intuïtief voel je aan hoe je constructief het gesprek voert met verschillende stakeholders.

Het is voor jou ook een uitdaging om in diverse rollen te stappen. Van regisseur tot verbinder in de uitvoering.

Mensen zien je graag aansluiten bij overleggen met je twinkelende inzichten en gedurfde vragen. Er valt niet met je te spotten door je kennis van zaken en je missie, waarin je heilig gelooft. Jij krijgt mensen in beweging en bouwt graag mee aan een sterk team. Misschien werk je nu niet bij een gemeente, maar je begrijpt de politiek-bestuurlijke context.

Aanbod

Een salaris van maximaal € 5.756,- (maximum functieschaal 12) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Je kan voor meer informatie contact opnemen met Sophie Straatman, 06- 50070482.

Solliciteren kun je alleen met onderstaande button.

solliciteer direct