Futuristische weergave van werken voor de gemeente Zwolle.

Senior Beleidsadviseur Cultuur

Je hebt een aantal accounts (culturele instellingen) onder je hoede, waaronder bijvoorbeeld podiumkunsten. Op deelgebieden maak je beleid en ben je betrokken bij het actueel houden van regelingen. Met de grotere culturele instellingen maak je heldere prestatieafspraken, bespreek je de voortgang, evalueer je resultaten en stel je subsidies vast. Je verbindt je met de stad en bezoekt (ook 's avonds of in de weekends) producten en voorstellingen van je accounts.

Vacature kenmerken
Dienstverband / uren per week Jaarcontract met intentie tot vast dienstverband / 28-36 uur per week
Werk- en denkniveau HBO / Academisch
Salaris Maximaal € 5.997,- (schaal 11) 
Afdeling Ruimte en Economie
Vacaturehouder Hubald van Ark
Sluitingsdatum 10 april 2024

Je team

Binnen het team Cultuur werk je samen met vijf bevlogen collega's. Elk teamlid heeft een eigen specialisme en samen dekken we het hele culturele spectrum. Van musea en podiumkunsten tot bibliotheek.
We zijn een hechte club, stemmen activiteiten op elkaar af en dagen elkaar uit om nog meer te doen voor de culturele sector. Daar ligt ons hart! Zowel zakelijk als privé bezoeken we culturele evenementen en exposities. We leggen en onderhouden contacten en laten ons inspireren. Samen met culturele partners en instellingen, cultuurmakers, creatieve ondernemers en kunstenaars werken we aan behoud en vernieuwing.

De toekomst

Een bloeiende cultuursector is onmisbaar voor een vitale samenleving. Kunst en cultuur geeft de stad waarde. Onze cultuursector staat aan de vooravond van grote veranderingen. Aandachtspunt is onder meer het nieuwe cultuurbestel dat cultuur toegankelijk maakt voor iedereen en talent en experiment de ruimte geeft.
Daarnaast moeten we een goede balans vinden tussen onze ambities en de beschikbare financiële middelen. De grote culturele instellingen gaan bovendien intensiever samenwerken met de gemeente. En in 2030 willen we misschien wel de internationale Hanzendagen combineren met 800 jaar Zwolle.
Zwolle kent ook bijzondere gebiedsontwikkelingen, zoals de uitbreiding van de binnenstad met onder meer de Spoorzone en het Noorderkwartier. Bij al deze ontwikkelingen is cultuur een van de drijvende krachten. Wij zijn als team betrokken bij het leggen van een sterk cultureel fundament.

Dit doe jij

Je hebt een aantal accounts onder je hoede, waaronder bijvoorbeeld podiumkunsten. Daarnaast maak je op deelgebieden beleid en ben je betrokken bij het actueel houden van diverse regelingen. Met de grotere culturele instellingen heb je meer één op één contact. Je maakt heldere prestatieafspraken, bespreekt de voortgang, evalueert resultaten en stelt subsidies vast (in samenspraak met het Subsidieloket). De subsidie culturele basisinfrastructuur (BIS) wordt behandeld door collega's. Maar jij houdt vinger aan de pols en monitort de afhandeling van aanvragen.

Geen negen tot vijf-baan

Ook als er geen belangrijke zaken spelen, houd je voeling met je accounts. Vaak traceer je vraagstukken die de gemeente raken, bijvoorbeeld over vastgoed of financiën.
Voor deze baan verbind je je met de stad. Dat kan niet alleen vanachter je bureau. Je bent flexibel en vindt het leuk om 's avonds of in de weekends producten en voorstellingen van je accounts te bekijken. Geen negen tot vijf-baan dus.

Ogen en oren van cultuur

Zwolle kent bijzondere gebiedsontwikkelingen, zoals de uitbreiding van de binnenstad met onder meer de Spoorzone en het Noorderkwartier. Bij al deze ontwikkelingen is cultuur één van de drijvende krachten. Als de ogen en oren voor cultuur sluit je aan bij projectgroepen en maak je je hard voor cultureel vastgoed en culturele programmering. Natuurlijk ken je alle andere belangen en bepaal je waar je wel en niet op gaat inzetten. Daarover spar je met je collega strategisch adviseur cultuur.

Advies management & wethouder

Jij adviseert de wethouder en het management over je accounts en beleid. Ze waarderen je inspirerende presentaties en leesbare nota's/voorstellen voor college en raad. Je kunt merken dat je met interne (beleids)processen vertrouwd bent. Net zoals je weet welke financiële controle hoort bij onze subsidierelaties.

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde Hbo of academische opleiding, zoals cultuurwetenschappen, beleidsstudies, kunstmanagement of bestuurskunde. Daarnaast heb je ervaring bij een overheidsorganisatie en al eerder gewerkt met subsidies (het liefst met een culturele basisinfrastructuur) en budgetten voor accounts beheerd. Je bent goed op de hoogte van de culturele ontwikkelingen in Nederland. Kennis van podiumkunsten is een pré.
Je bent een empathische verbinder die belangen ziet, de passie voelt, goed met mensen om kan gaan en op elk niveau communiceert. Mensen vinden het altijd prettig dat je er bent. In korte tijd bouw je een functioneel netwerk op.
Het geeft je energie om in de stad inspiratie op te halen en te gebruiken voor de verdere ontwikkeling van beleid. Je bent een denker en een doener die visie en plannen omzet naar concrete acties en activiteiten. Bovenal ben je een enorme inspiratiebron voor iedereen die met je samenwerkt.

De afdeling

Bij de afdeling Ruimte en Economie werken 50 kleurrijke (beleids)adviseurs met verschillende achtergronden en expertisegebieden. We houden ons bezig met opgaven voor ruimte, groen, wonen, mobiliteit, water, economie, cultuur, toerisme, energie en energie.
Trends vertalen we naar strategisch beleid dat haalbaar en uitvoerbaar is. De afdeling is ondernemend adviseur van het college. Samen met collega's, externe partners in de stad en de regio werken we met veel plezier aan de ruimtelijke ontwikkelingen van de stad. Het Zwolle van vandaag, morgen en overmorgen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.997,- (schaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee dagen op het Stadskantoor en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Je werkt 32-36 uur en krijgt een jaarcontract met intentie tot een vast dienstverband.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. We zouden naast je brief en cv ook graag een korte pitch ontvangen (dit is optioneel). Een video/vlog van maximaal een minuut. Laat je culturele hart spreken en vertel ons wat je Zwolle komt brengen. Het gaat om de inhoud en niet om de vorm, dus editen is niet nodig! Meer informatie? Mail met Hubald van Ark, sectiehoofd Economie & Cultuur, h.van.ark@zwolle.nl .

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 10 april 2024, alleen via de sollicitatieknop op werkenvoorzwolle.nl. De gesprekken zijn gepland op 17 en 24 april 2024. Misschien kun je hier al vast rekening mee houden in je agenda.