Senior consulent schulddienstverlening

Dienstverband/uren 32-36 uur per week
Werk-/denkniveau HBO
Afdeling Inkomensondersteuning, team schulddienstverlening
Vacaturehouder Ron van Amen
Sluitingsdatum 2 mei 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptie, social coins om schulden af te lossen én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

De afdeling Inkomensondersteuning bevordert dat de financiële situatie van mensen geen belemmering vormt voor werk, re-integratie en participatie. Het team schulddienstverlening helpt inwoners van Zwolle bij het oplossen of hanteerbaar maken van schulden. Dit doen we ook voor een aantal gemeenten in de regio en in samenwerking met partners in de stad. Als senior consulent ben je geen ‘meewerkend voorman- of vrouw’, maar dé vakinhoudelijke inspirator en steunpilaar van je collega’s. Jij bent van de inhoud, de kwaliteit en de processen.

Dit ga je doen

Je wervelt het overleg binnen, waar je je favoriete koffie in je hand krijgt gedrukt. ‘Super. Was even iemand aan het helpen met een digitale applicatie,’ roep je terwijl je een slok neemt. Een collega brengt een complexe casus in en er ontstaat een interessante discussie. ‘We leren van elkaar.’

Er moet een nieuwe werkinstructie komen voor ‘goede nazorg’. Jij gaat dit regelen.

Daarna heb je een voortgangsgesprek met één van de consulenten die uitstekende plannen van aanpak maakt, maar je ziet toch wat verbeteringen. ‘Ik vind het fijn dat je veel kennis en ervaring hebt, maar ook naar ons luistert. Daar krijg ik energie van,’ zegt ze.

Op je werkplek duik je in het klantvolgsysteem Allegro om een ‘traject’ te bouwen dat consulenten stap voor stap meeneemt in een uniforme manier van handelen. ‘Is het al zo laat?’ Je hebt een lunchafspraak met je zakelijke ‘wederhelft’. De senior consulent Budgetbeheer en Schuldregeling. Jullie kunnen samen helemaal door één deur, juist omdat jullie zo verschillend zijn. Ze poneert een oplossing voor een probleem. ‘Zullen we het zo regelen?’ zegt ze, terwijl ze in haar salade prikt. Je vraagt je af of er toch nog wat andere partijen bij betrokken moeten worden. Zij stemt ermee in, want ze vindt het jouw kracht om oog te hebben voor verschillende argumenten.

Vanmiddag staat een bijeenkomst met een aantal sociaal raadslieden op het programma. Ons proces start met een aanvraag;  de sociaal raadslieden zorgen voor de begeleiding. Met elkaar zorgen we voor een goede doorstroom. In Zwolle regelen we ook aanvragen voor een aantal gemeenten in de regio en jij hebt toegezegd bepaalde managementinformatie te delen. Het wordt een latertje vanavond…

Dit ben jij

Je hebt een opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk of Sociaal Juridische Dienstverlening. Belangrijk is dat je je sporen hebt verdiend in het vak en al veel intakegesprekken voor schulddienstverlening hebt gevoerd. De materie interesseert je mateloos. Je leest graag en vaak over ontwikkelingen, waardoor je je collega’s vanuit je ervaring en expertise ondersteunt. ‘We zijn een topteam,’ vertel je aan vrienden. ‘Het werk is pas klaar als het af is. Dat vinden we allemaal.’

Als alert luisteraar, mensenkenner en inspirator weet je elke mindset binnen de kortste keren te resetten als dat nodig is. Dit maakt je niet alleen een uitstekende coach, maar ook een gewaardeerd gesprekspartner voor partners in de stad en de regio.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4225,-(maximum schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel, app of mail voor meer informatie met teammanager Schulddienstverlening, Ron van Amen, 06-53934139, R.van.Amen@zwolle.nl

Solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatiebutton.

 

 

 

solliciteer direct