Collega's ontwijken papier dat naar hen toe wordt gegooid.

Senior jurist/ strateeg

Vind jij het interessant om samen te werken met verschillende disciplines, word jij graag aan de voorkant betrokken zodat juridische zaken goed worden geregeld en krijg je energie van de afwisseling in je werk?

Dienstverband / uren per week Tijdelijk, voor een periode van 2 jaar / 24 uur per week 
Werk- en denkniveau Wo
Salaris max. € 6.616,-- per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Juridische zaken
Vacaturehouder Onno Looijestijn
Sluitingsdatum 6 december 2022

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe. 
We maken een schaalsprong naar 160.000 inwoners, waarbij we de kwaliteit van leven en een brede welvaart voor alle Zwollenaren op het huidige, hoge peil willen houden.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

De afdeling Juridische Zaken (44 collega’s) heeft een adviserende en regisserende rol voor de hele organisatie en het bestuur. We houden ons bezig met meerdere disciplines, zoals het geven van juridisch advies (specifiek en concern breed), gegevensbescherming, juridische kwaliteitszorg, de behandeling van bezwaar- en beroepschriften en de behandeling van klachten, parkeerbelastingen, inkoop en verzekeringen. 

Dit doe jij

Je bent de strategische adviseur van de organisatie en het bestuur over breed uiteenlopende vraagstukken op privaat- en bestuursrechtelijk gebied. Vaak gaat het om complexe en omvangrijke casussen met veel impact. Je neemt onder meer lastige, bestuurlijke dossiers onder je hoede, beantwoordt vragen over ingewikkelde subsidieverordeningen, duikt in Woo-verzoeken, toetst contracten en denkt mee over (juridische) kwaliteitsonderzoeken. Je kijkt naar zaken met een strategische blik en maakt de vertaling naar juridisch (kwaliteits)beleid.

De vraagbaak

We werken integraal, door de afdelingen heen, en projectmatig. Jij sluit aan bij verschillende projectgroepen. Het is interessant om samen te werken met verschillende disciplines en meer te weten te komen over innovatieve thema’s. Als ‘alwetende’, juridische vraagbaak krijg jij allerlei vragen over procedures, contracten en verordeningen op je afgevuurd. Jij vindt het prettig om aan de voorkant te worden betrokken, zodat juridische zaken goed worden geregeld.

Innovatieve samenwerkingsvormen

In Zwolle slaan we een brug tussen het sociale en fysieke domein. Wat voor maatschappelijke voorzieningen hebben onze inwoners nu en in de toekomst nodig? Hoe gaan we dit vormgeven in de openbare ruimte? Wat betekent dit voor ons beleid en voor de uitvoering? Jij adviseert breed over alle juridische aspecten van deze innovatieve samenwerking. 

Waarom Zwolle?

Je kiest voor Zwolle, omdat het past bij je ontwikkeling als senior met een flinke rugtas aan juridische en levenservaring. Dat je veel verschillende onderwerpen op je bord krijgt, past bij je. Van die afwisseling krijg je energie. Zwolle groeit en jij wilt graag meegroeien. Het is fijn dat je deel uitmaakt van een gedreven team dat elkaar veel gunt. We nemen ook écht de tijd om met elkaar te sparren en natuurlijk ook om lol te maken.

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde academische, juridische opleiding en minimaal acht jaar ervaring als jurist bij een overheidsorganisatie. Misschien werk je nu bij een gemeente of de Provincie. In ieder geval beweeg je je soepel in een politiek-bestuurlijke omgeving. Daardoor kun je ook bestuurlijke afwegingen maken en juridische risico’s overzien.
In je huidige baan acteer je als een sterke, inhoudelijke en strategische jurist die zich met verschillende onderwerpen bezighoudt en op alle niveaus adviseert. Als jij iets beweert, weten we dat het klopt. Je strategische visie is verfrissend en biedt alle componenten om Zwolle op juridisch gebied klaar te stomen voor de toekomst. Je zit niet bovenop je ideeën, kennis en ervaring, maar deelt deze graag met anderen.

Je werkt door de hele organisatie en hebt dus een sterk verbindende rol. Zorgen, behoeften en belangen krijg je snel helder, dankzij je oprechte interesse en inlevingsvermogen. 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.616,- bruto per maand (schaal 13) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee dagen op het Stadhuis en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadhuis is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel of mail met Onno Looijestijn, manager Juridisch advies en bezwaar 038-4983301, ojtm.looijestijn@zwolle.nl of Carin Veldman, afdelingshoofd Juridische Zaken, 038-4982140, cmc.veldman@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 6 december a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop. 

Solliciteer direct

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle