Senior Landschapsarchitect

Als senior landschapsarchitect werk je vanuit het Atelier. De opgaven waar jij bij betrokken wordt zijn divers. Daarbij gaat het om stedelijk schaalniveau, maar ook op gebieds- en projectniveau. De visies en projecten zijn veelal verbonden met thema's als woningbouw, wateropgave, energie, klimaat en circulariteit.

Dienstverband / uren per week

 Vast dienstverband / 36 uur per week

Werk- en denkniveau

 WO

Salaris

 Maximaal € 6.777,- bruto per maand (schaal 12)

Afdeling

 Ruimtelijke Planvorming

Vacaturehouder

 Jim van der Zwan

Sluitingsdatum

-

De ruimtelijke opgaven

Zwolle heeft een stevig ruimtelijk fundament en de stad groeit de komende jaren. Wij investeren in veel voorzieningen en zorgen voor ruimte om te wonen, werken en te ondernemen. Het is onze missie om Zwolle zo in te richten dat mensen, in vrijheid en veiligheid, datgene kunnen doen die voor hen belangrijk zijn. Zwollenaren zijn over het algemeen tevreden met hun woon- en werkomgeving.

Omgevingsvisie en doorontwikkeling

In de Nationale Omgevingsvisie is Zwolle aangewezen als 'NOVI-gebied' met omvangrijke stedelijke opgaven. Komende jaren werken we aan de verder uitwerking van deze opgaven.
We hebben de Omgevingsvisie "Ons Zwolle van morgen 2030" opgesteld. In deze visie is de ruimtelijke koers uitzet voor de periode tot 2030. Momenteel werken wij aan een aanvulling op de Omgevingsvisie voor de periode tot 2040, zodat ook de recent vastgestelde regionale verstedelijkingsvisie voor Zwolle op een verantwoorde wijze wordt uitgewerkt. Bij de nadere invulling van deze opgaven speelt de landschappelijke context vanzelfsprekend een belangrijke rol.
We werken - met oog voor de menselijke maat en schaal - aan een klimaatadaptieve, energieneutrale en circulaire stad in 2050. Vanzelfsprekend zijn water- en groenopgave belangrijke componenten voor de stad en daarmee onderdeel van de Omgevingsvisie. Deze ambities zijn alleen haalbaar in samenwerking met alle vakdisciplines binnen de gemeente en externe partners.

Je team / afdeling

De afdeling Ruimtelijke Planvorming bestaat uit het Atelier en het team Juridische Planvorming, totaal ongeveer 35 medewerkers. Het Atelier bestaat als team uit ca 20 collega's zoals stedenbouwers, ontwerpers openbare ruimte, landschapsontwerpers en met elkaar werken wij aan een keur van opgaven. Er is regelmatig contact met de Stadsbouwmeester, waar gezamenlijk met het Atelier en andere disciplines stedelijke vraagstukken worden verkend en besproken

Dit doe jij

Als senior landschapsarchitect werk je vanuit het Atelier. De opgaven waar jij bij betrokken wordt zijn divers. Daarbij gaat het om stedelijk schaalniveau, maar ook op gebieds- en projectniveau. De visies en projecten zijn veelal verbonden met thema's als woningbouw, wateropgave, energie, klimaat en circulariteit.
Bij de ruimtelijke projecten en programma's werk je vanzelfsprekend samen met andere vakdisciplines. En natuurlijk doen wij dit in samenspraak met inwoners, onderwijs en bedrijven. Jij speelt een belangrijke rol tussen het (groen)beleid en het feitelijke ontwerp.

Integrale plannen

Je bent betrokken bij nieuwe visies en maakt ontwerpen. Dit kan zijn vanuit een beoordelende rol (bij externe ontwerpen) of je hebt zelf een ontwerpende rol. Deze ontwerpen voldoen aan de gestelde doelen, zijn functioneel en door collega's makkelijk door te vertalen in technische ontwerpen. Je denkt na over de landschappelijke context en het groen, maar legt relaties met andere thema's. Dat is nodig voor een hoogwaardig, integraal plan. Daarbij heb je oog voor de lange termijn alsmede voor onderhoud en beheer. Bij vakinhoudelijke vraagstukken ben je als adviseur in staat om scenario's te schetsen, zodat het bestuur in staat is gefundeerde besluiten te nemen.

Energie

Jij krijgt energie van de opgaven waarbij het Atelier is betrokken. Of het nu gaat om een bijdrage voor de aanvulling op de Omgevingsvisie, een samenhangende visie voor de openbare ruimte in de Spoorzone, een voorstel voor de inrichting van de stadskrans rond het centrumgebied of voor de gebiedsontwikkeling Oosterenk. Je ziet resultaat van je werk, want je bent veelal betrokken van de visiefase tot en met de uitvoering.

Dit ben jij

Je hebt een universitair werk- en denkniveau, bijvoorbeeld een afgeronde opleiding aan de Wageningen Universiteit, TU Delft of bijvoorbeeld de Academie voor Bouwkunst. Je brengt innovatie mee, bent digitaal vaardig met programma's zoals Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign en Autocad/Microstation.
Dankzij de nodige ervaring (ca 10 jaar relevante ervaring als landschapsarchitect) kun je direct zelfstandig aan de slag met meerdere opgaven. Je vindt het werk als senior landschapsarchitect boeiend en gaat graag het gesprek aan met je collega ontwerpers van het Atelier om vanuit de kwaliteiten en ambities van Zwolle hen een handje te helpen en zo nodig te coachen. Je vindt het vanzelfsprekend om het open gesprek met hen aan te gaan.
Je bent communicatief sterk en kan goed omgaan met verschillende situaties. Daarbij heb je de vaardigheid om op hoog schaalniveau en conceptueel te ontwerpen. Je bent gewend om plannen te presenteren aan vakgenoten, bewoners of bestuur en staat daarbij open voor opinies en feedback. Het verhaal achter je ideeën weet je enthousiast over te brengen. Je bent politiek sensitief en omgevingsbewust.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.777,- (functieschaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Solliciteren

Solliciteren kan alleen via de sollicitatieknop.
Deze vacature staat voor langere tijd open. Op het moment dat er een geschikte kandidaat is, kunnen we besluiten de vacature offline te zetten.

Meer weten?

Afdelingshoofd Jim van der Zwan: "Graag maak ik een afspraak om jouw visie op het vak te horen en je meer te vertellen over de opgaven in Zwolle. Bel, app of mail mij, 06 - 46 000 812 / J.van.der.Zwan@zwolle.nl".