Sociaal werker Jeugd en Gezin

Dienstverband/uren 32 uur
Werk-/denkniveau HBO Maatschappelijk Werk met SKJ registratie
Afdeling Sociaal wijkteam (SWT)
Vacaturehouders Geraldine IJzerman
Sluitingsdatum 16 mei 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptie, social coins om schulden af te lossen én de slimste binnenstad. Zó doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

In Zwolle hebben we één toegankelijk loket, waar alle inwoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning: de Sociale Wijk Teams (SWT). Een afdeling die de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uitvoert. We groeien razendsnel; daarom is er ruimte voor een sociaal werker met het profiel Jeugd en Gezin. Je bent met name inzetbaar voor het Greijdanus College, een gereformeerde scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Zwolle, Hardenberg, Meppel en Enschede.

Dit ga je doen

Voordat je ’s ochtend op de fiets stapt, trilt je mobiel al drie keer. Het is een ouder die aangeeft dat het ‘nu echt crisis is’. Je stemt af met Veilig Thuis die beloven direct actie te nemen. De andere berichten beoordeel je als minder acuut. Daarmee ga je na je eerste afspraak aan de slag.

Het gezin zit al op je te wachten. De zoon van twaalf jaar wil niet meer naar school en dreigt met ‘weglopen’. De jongen kijkt je niet aan als je vragen aan hem stelt en geeft nauwelijks antwoord. Hij vertelt uiteindelijk zich niet thuis te voelen in de groep, omdat hij het moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen. Je spreekt met het gezin af om extra begeleiding in te zetten en zelf te gaan praten met zijn leraar.

Je belt de mensen die je vanmorgen WhatsApp-berichten hebben gestuurd en zet daarna je netwerk in om oplossingen te bieden. Iemand heeft het eigenlijk te druk, maar je wilt dat er vandaag wat gebeurt en gaat op je strepen staan. De SWT biedt toegang en ondersteuning, maar je zorgt er wel voor dat alle partijen hun verantwoordelijkheid nemen.

Het was een hectische ochtend. Je eet een salade met een collega die een bijdrage wil leveren aan de koffieochtend over media-opvoeding. Vanmiddag heb je ingepland om een aantal beschikkingen te maken. Je begeleidt een gezin van ‘a tot z’ en daar hoort dit werk ook bij. Dan snel naar huis, want vanavond ben je betrokken bij het organiseren van een festival in je eigen wijk.

Dit ben jij

Je hebt een mensgerichte HBO opleiding en bent SKJ geregistreerd. Je neemt graag de regie. Als je vaker tegen hetzelfde ‘probleem’ aanloopt, bedenk jij een oplossing. Soms houd je die tegen collega’s aan, maar je bent gewend om zelfstandig beslissingen te nemen.

Je vindt het fijn om met jongeren van twaalf tot achttien jaar te werken. Jonge pubers tot bijna volwassenen. Dat vergt veel kennis, ervaring en inlevingsvermogen. Het is voor jou een uitdaging om vooral ingezet te worden op het Greijdanus College. Je begrijpt de achtergronden van de jongeren en hun omgeving en de wijze waarop de gemeenschap over diverse onderwerpen met elkaar communiceert.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3.805,-(maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel of mail voor informatie met teammanagers Geraldine IJzerman, via het secretariaat van het sociaal wijkteam: secretariaat.swt@zwolle.nl of via 06-50009341. Solliciteren doe je via onderstaande button.

 

 

solliciteer direct