Sociaal werker Jeugd en Gezin

Dienstverband / uren Diverse functies, variërend van 24 t/m 32 uur per week
Werk - denkniveau HBO Maatschappelijk Werk met SKJ registratie
Afdeling Sociaal Wijk Team (SWT)
Vacaturehouder Geraldine IJzerman
Sluitingsdatum 2 september 2019

Dit zijn wij

In Zwolle hebben we één toegankelijk loket, waar alle inwoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning: de Sociaal Wijk Team (SWT). Een afdeling die de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uitvoert. We groeien razendsnel; daarom is er ruimte voor meerdere sociaal werkers met het profiel Jeugd en Gezin die integraal werken voor alle wijkteams.

Dit ga je doen

Voordat je ’s ochtend op de fiets stapt richting het wijkcentrum, trilt je mobiel al drie keer. Het is een ouder die aangeeft dat het ‘nu echt crisis is’. Je stemt af met Veilig Thuis die beloven direct actie te nemen. De andere berichten beoordeel je als minder acuut. Daarmee ga je na je eerste afspraak aan de slag.

Ruimte voor creativiteit

In het wijkcentrum, het kloppend hart van de wijk, zijn onder meer de kinderopvang en diverse welzijnsorganisaties gevestigd. Het gezin zit al op je te wachten. De zoon van elf jaar wil niet meer naar school en dreigt met ‘weglopen’. De moeder zit met haar handen in het haar. De jongen kijkt je niet aan als je vragen aan hem stelt en geeft nauwelijks antwoord. Hij vertelt uiteindelijk te worden uitgelachen door de groep, omdat hij het moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen. Je spreekt met het gezin af om extra begeleiding in te zetten van een onderwijsassistent en zelf te gaan praten met zijn leraar. Toevallig ben je bezig met een groepsaanpak, rots en water, om weerbaarheid van kinderen in groepen op scholen te versterken. In Zwolle is veel ruimte voor creativiteit en het is jouw ‘ding’ om preventieve plannen te ontwikkelen.

Verantwoordelijk voor veiligheid

Je zit net weer op de fiets als een collega belt, zij vraagt je mee op huisbezoek te gaan omdat zij zich zorgen maakt of ouders goed vorm kunnen geven aan de opvoeding van hun kinderen. Je bent je altijd bewust dat je altijd een verantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid van de kinderen binnen een gezin en daarom plan je direct een afspraak in voor later op de dag.

Oplossingen aanbieden

Op kantoor bel je de mensen die je vanmorgen WhatsApp-berichten hebben gestuurd en zet daarna je netwerk in om oplossingen te bieden. Iemand heeft het eigenlijk te druk, maar je wilt dat er vandaag wat gebeurt en gaat op je strepen staan. De SWT biedt toegang en ondersteuning, maar je zorgt er wel voor dat alle partijen hun verantwoordelijkheid nemen. Het was een hectische ochtend. Je eet een boterham samen met een collega die een bijdrage wil leveren aan de koffieochtend over media-opvoeding. Vanmiddag heb je ook ingepland om een aantal beschikkingen te maken. Je begeleidt een gezin van ‘a tot z’ en daar hoort dit werk ook bij. Dan snel naar huis, want vanavond ben je betrokken bij het organiseren van een festival in je eigen wijk.

Dit ben jij

Je hebt een mensgerichte HBO opleiding en bent SKJ geregistreerd. Collega’s vinden dat je snel schakelt en roemen je inventieve brein. Je hebt ervaring met jeugdhulp en kan intensieve regie voeren. Als je vaker tegen hetzelfde ‘probleem’ aanloopt, bedenk jij een oplossing. Natuurlijk houd je die tegen collega’s aan, want samen bereik je nu eenmaal meer. Je hebt een tomeloze energie, houdt van het onverwachtse en bent een onverschrokken ‘aanpakker’.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3805,-(maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je krijgt een aanstelling op payrollbasis.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel of mail voor informatie met het secretariaat van het sociaal wijkteam  secretariaat.swt@zwolle.nl of via 06-50009341. Solliciteren kan alleen via onderstaande button.   

solliciteer direct