Sociaal werker jeugd en gezin team Oost

Dienstverband/uren 28- 32 uur per week, startend met een jaarcontract
Werk-/denkniveau HBO
Afdeling Sociaal wijkteam
Vacaturehouder Marco Last
Salaris max. € 4208,- bruto per maand bij een volledige werkweek 
Sluitingsdatum 21 augustus 2022

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s.Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze vernieuwende manier van samenwerken. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven.

Een stad waar mensen centraal staan. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe. Zó doen we dat in Zwolle.

Sociaal Wijkteam

In Zwolle hebben we één toegankelijke ingang, waar alle inwoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning: het Sociaal Wijk Team (SWT). Een afdeling die de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uitvoert.

We zoeken momenteel voor wijkteam Zwolle Oost een sociaal werker met het profiel Jeugd en Gezin, liefst met de nodige werkervaring en SKJ-registratie (de SKJ-registratie is een harde eis).

 

Dit ga je doen

Voordat je ’s ochtend op de fiets stapt richting het wijkcentrum, trilt je mobiel al drie keer. Het is een ouder die aangeeft dat het ‘nu echt crisis is’. Je stemt af met Veilig Thuis die beloven direct actie te nemen. De andere berichten beoordeel je als minder acuut. Daarmee ga je na je eerste afspraak aan de slag.

In het wijkcentrum, het kloppend hart van de wijk, zit het gezin al op je te wachten. De zoon van elf jaar wil niet meer naar school en dreigt met ‘weglopen’. De moeder zit met haar handen in het haar. De jongen kijkt je niet aan als je vragen aan hem stelt en geeft nauwelijks antwoord. Hij vertelt uiteindelijk te worden uitgelachen door de groep, omdat hij het moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen. Je spreekt met het gezin af om extra begeleiding in te zetten van een onderwijsassistent en zelf te gaan praten met zijn leraar. Toevallig ben je bezig met een groepsaanpak, rots en water, om weerbaarheid van kinderen in groepen op scholen te versterken. In Zwolle is veel ruimte voor creativiteit en het is jouw ‘ding’ om preventieve plannen te ontwikkelen. Je zit net weer op de fiets als een collega belt, zij vraagt je mee op huisbezoek te gaan omdat zij zich zorgen maakt of ouders goed vorm kunnen geven aan de opvoeding van hun kinderen. Je bent je altijd bewust dat je altijd een verantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid van de kinderen binnen een gezin en daarom plan je direct een afspraak in voor later op de dag.

Op kantoor bel je de mensen die je vanmorgen WhatsApp-berichten hebben gestuurd en zet daarna je netwerk in om oplossingen te bieden. Iemand heeft het eigenlijk te druk, maar je wilt dat er vandaag wat gebeurt en gaat op je strepen staan. Het SWT biedt toegang en ondersteuning, maar je zorgt er wel voor dat alle partijen hun verantwoordelijkheid nemen. Het was een hectische ochtend. Je eet een boterham samen met een collega die een bijdrage wil leveren aan de koffieochtend over media-opvoeding. Vanmiddag heb je ook ingepland om een aantal beschikkingen te maken. Je begeleidt een gezin van ‘a tot z’ en daar hoort dit werk ook bij. Daarnaast komt het de laatste tijd vaker voor dat je te maken krijgt met gezinnen waar huiselijk geweld een rol speelt. Door jouw ervaring weet je hier goed mee om te gaan.

 

Dit ben jij

Je hebt een HBO opleiding en een SKJ-registratie OF een afgeronde HBO opleiding die voldoet aan de registratie-eisen OF de werkervaring waarmee je deze SKJ-registratie kan aanvragen (harde eis).

Collega’s vinden dat je snel schakelt en roemen je creativiteit. Je hebt ervaring met jeugdhulp en kan intensieve regie voeren. Als je vaker tegen hetzelfde ‘probleem’ aanloopt, bedenk jij een oplossing. Natuurlijk houd je die tegen collega’s aan, want samen bereik je nu eenmaal meer.

Daarnaast heb je affiniteit met school maatschappelijk werk, aangezien je het SWT vertegenwoordigd op een van de scholen in de wijk Oost.

 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4208,- (maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’.

Er wordt gestart met een jaarcontract en bij wederzijdse tevredenheid bestaat de intentie dit op termijn om te zetten naar een vast dienstverband.

 

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Voor meer informatie kan je contact opnemen tot 11 augustus via het secretariaat Sociaal wijkteam, via telefoon 06-50009341 of mail: secretariaat.swt@zwolle.nl na 11 augustus kan je Els Schrijer, HR adviseur via de mail benaderen: ej.schrijer-hector@zwolle.nl.

Solliciteren kan alleen via onderstaande button.   

 

solliciteer direct