Sociaal werker psychosociaal en Participatie

Als sociaal werker ben je niet alleen maar een verwijzer die een indicatiestelling of beschikking afgeeft. Soms zet je de grote lijnen uit, voer je de regie en houd je op de achtergrond vinger aan de pols. Bij een andere casus stap je vaker zelf naar voren.

Dienstverband / uren per week

 Startend met een jaarcontract / 24-36 uur per week

Werk- en denkniveau

 HBO

Salaris

Maximaal € 4.752,- (schaal 9)

Afdeling

 Sociaal Wijkteam (team West)

Vacaturehouder

Geraldine IJzerman 

Sluitingsdatum

15 juni 2024 

Afdeling Sociaal Wijkteam (SWT)

De afdeling SWT bestaat uit vijf wijkteams, één backoffice en een team Leerplicht/Doorstroompunt. De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk, waar bewoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning. De vijf teams voeren de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uit. Samen met de inwoner kijken we wat er nodig is aan zorg en ondersteuning en hoe we van meerwaarde kunnen zijn. We werken intensief samen aan onze opgaven met (keten)partners in de stad, zoals onderwijs, zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, wijkagenten en vrijwilligers- en bewonersorganisaties.

Dit ga je doen

Je belt aan bij een inwoner die een huurachterstand heeft. Een ontruiming is al gepland, tenzij het jou lukt om een regeling te treffen. Er wordt niet opengedaan en je besluit aan het einde van de middag nog even langs te gaan. Je wilt dit drama graag zien te voorkomen. Aansluitend leg je nog een huisbezoek af. De bewoners zijn uitkeringsgerechtigd en je voert het gesprek met hen over de mogelijkheden om te kunnen participeren. Een van hen is een jonge vrouw. Ze vertelt dat ze onlangs een diagnose heeft gekregen. Dat maakt veel duidelijk voor haar. Het lukt haar echter maar niet om structuur te krijgen in haar dagprogramma. Ze zit met veel vragen. Hoe wil ze haar dag eigenlijk invullen, en wat maakt dit moeilijk? Kan ze aan de slag bij een vrijwilligersorganisatie? Of kan ze aan het toch aan het werk met ondersteuning van een werkcoach? Samen maken jullie hiervoor een plan. Een diagnose is voor ons minder belangrijk dan het helpen van de inwoner om met dit gedrag om te gaan. Deze hulp bieden we in veel gevallen zelf. In Zwolle ben je dus niet alleen maar een verwijzer die een indicatiestelling of beschikking afgeeft. Soms zet je de grote lijnen uit, voer je de regie en houd je op de achtergrond vinger aan de pols. Bij een andere casus stap je vaker zelf naar voren.

Waarom Zwolle?

In Zwolle heb je veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. Aangezien je bij het voortraject bent betrokken, kun je een hogere mate van invloed uitoefenen op veranderingen binnen gezinnen en echt het verschil maken. Je werkt samen met professionals, waaronder zo'n 40 collega's van het SWT die werken voor Wmo, participatie en Jeugd en allemaal ook nog eens een eigen specialisatie hebben.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Social Work. Je bent methodisch goed onderlegd, denkt systemisch, doorziet patronen en snapt de context en samenhang van onderdelen. Ook ben je je bewust van je eigen professionaliteit en de waarden die samenhangen met het zorgdomein. Je kent jezelf goed, weet hoe je in balans blijft en straalt dat op een prettige manier uit.
Collega's en externe partners vinden dat je goed samenwerkt, snel schakelt, flexibel bent en out-of-the box kan denken. Je communiceert makkelijk op elk niveau en sluit goed aan bij een diversiteit aan inwoners uit alle geledingen van de maatschappij. Doen wat nodig is om de inwoner en hun omgeving verder te helpen, is je missie. En dat doe je graag samen met toegewijde professionals in een omgeving waar je ruimte en vrijheid krijgt.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.752,- (maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. We starten met een jaarcontract. Het aantal uren wordt in overleg met je bepaald en valt tussen de 24-36 uur per week.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Mail met teammanager Geraldine IJzerman, mailadres: gg.ijzerman@swt.zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 15 juni 2024, alleen via de sollicitatieknop. De gesprekken vinden plaats op vrijdagmiddag 21 juni 2024.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenexterne-link-icoonvan onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.