Sociaal werker Samenleving en Welzijn
Als professional binnen de Participatiewet en de WMO, ben je goed op de hoogte van de verschillende doelgroepen die onder deze wetten vallen. Je begrijpt ook hoe belangrijk het is om effectief contact te leggen met inwoners en investeert graag in het opbouwen van goede relaties met collega's en partners in de keten.
Dienstverband / uren per week | 24-36 uur per week (startend met een jaarcontract) |
---|---|
Werk- en denkniveau | HBO (bijv. SPH / Social Work / Maatschappelijk Werk) |
Salaris | Maximaalmax. € 4537,- (schaal 9) |
Afdeling | Sociaal Wijk Team (SWT) |
Vacaturehouder | Bertus Bouman |
Sluitingsdatum | 11 juni 2023 |
Dit zijn wij
Zwolle, de stad en de organisatie
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.
We maken een schaalsprong naar 160.000 inwoners, waarbij we de kwaliteit van leven en brede welvaart voor alle Zwollenaren op het huidige, hoge peil willen houden.
De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.
Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad.
Afdeling Sociaal Wijkteam (SWT)
De afdeling SWT bestaat uit vijf wijkteams, één backoffice en een team Leerplicht/RMC. De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk, waar bewoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning. De vijf teams voeren de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uit.
We zoeken momenteel een sociaal (maatschappelijk) werker voor uitvoering van (volwassen) casuïstiek binnen de wet WMO en Participatiewet, liefst met de nodige werkervaring
Dit ga je doen
Je belt aan bij een inwoner die een huurachterstand heeft. Een ontruiming is al gepland, tenzij het jou lukt om een regeling te treffen. Tijdens het wachten, denk je na over hoe je het gesprek zult aanpakken, maar dat hangt natuurlijk af van de man die straks tegenover je staat. Er wordt niet opengedaan en je besluit aan het einde van de middag nog even langs te gaan. Je wilt dit drama zien te voorkomen.
Anja is wel thuis. Je voert al een tijdje gesprekken met haar. Ze heeft haar man verloren, voelt zich depressief en zegt teveel te drinken. Naast de bank staat een lege wijnfles. Vandaag vertelt ze dat ze op je advies ingaat. Je maakt een afspraak om samen de mogelijkheden te onderzoeken. Uit ervaring weet je dat het enthousiasme van andere deelnemers vaak aanstekelijk werkt. Ze zwaait je uit.
In de groepsapp vraag je collega’s advies over alcoholproblematiek. Het is fijn dat je op het team kunt terugvallen. Je hoeft gelukkig niet alles zelf te weten.
Er komt een melding binnen van een wijkagent die vertelt dat er veel signalen van overlast zijn op een bepaald adres. Dat is bij jou bekend en je zult dit met collega’s afstemmen. Een oudere dame moet vandaag plotseling opgenomen worden in het ziekenhuis, appt een collega. Ze heeft huisdieren. Of jij opvang kunt regelen? Dat lukt gelukkig. Je hebt geen tijd genomen om te lunchen en zo meteen heb je overleg met een sociaal raadslid die helpt om financiën van mensen op de rit te krijgen. Als de financiën weer op orde zijn, ontstaat er ruimte in een ‘hoofd’ om door te gaan met leven in plaats van overleven.
Daarna heb je een afspraak met een jonge vrouw. Ze vertelt dat ze onlangs de diagnose autisme heeft gekregen. Dat maakt veel duidelijk voor haar. Het lukt haar echter maar niet om structuur te krijgen in haar dagprogramma. Je schat in dat een tijdje ambulante begeleiding of begeleiding vanuit jezelf haar weer op weg kan helpen zodat ze het vervolgens weer helemaal zelf kan regelen. Daar ga je morgen een beschikking voor maken.
Dan rijd je nogmaals naar de inwoner met de huurachterstand. Hij doet de deur open. ‘Wat moet je?,’ vraagt hij. Nadat je hebt uitgelegd waarvoor je komt, doet hij de deur aarzelend verder open. ‘Misschien kan een gesprek geen kwaad,’ antwoordt hij en laat je binnen.
Dit ben jij
Je hebt een sociale HBO opleiding (harde eis). Collega’s vinden dat je flexibel en praktisch bent; een persoon die de mouwen opstroopt en ervoor gaat. Je vindt het fijn om naar mensen te luisteren en hun verhaal echt te begrijpen door tussen de woorden door te ‘lezen’. Het is je tweede natuur om feilloos aan te voelen hoe je dan moet reageren. Soms met humor, het ijs brekend, maar soms ook confronterend en onverbiddelijk duidelijk. Je hebt de neiging door te denderen, omdat al die cases je zo aan het hart gaan, maar je kunt ook goed ontspannen.
Als professional binnen de Participatiewet en de WMO, ben je goed op de hoogte van de verschillende doelgroepen die onder deze wetten vallen. Je begrijpt ook hoe belangrijk het is om effectief contact te leggen met inwoners en investeert graag in het opbouwen van goede relaties met collega's en partners in de keten.
Je bent in staat om zorgvuldig af te wegen wanneer je eigen inzet voldoende is en wanneer specialistische hulpverlening nodig is. Jouw ervaring varieert van het omgaan met schulden- en woonproblematiek tot GGZ-problematiek en situaties met statushouders.
Daarnaast beschik je over de competenties om daadkrachtig en stressbestendig te handelen, waarbij je altijd de klant en de taak centraal stelt. Je bent een harde werker, maar je weet ook hoe je een goede balans kan vinden tussen je werk en je privéleven.
Je hecht veel waarde aan het onderlinge contact met collega's en neem initiatieven om een positieve en plezierige werkomgeving te creëren. Kortom, je bent niet alleen professioneel, maar ook een leuk persoon om mee samen te werken.
Dit bieden wij
Een salaris van maximaal € 4537,- (maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’.
Meer weten?
Laat weten wie je bent en wat je wilt. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Bertus Bouman, teammanager Sociaal Wijk Team Midden, via de mail: B.Bouman@swt.zwolle.nl of telefonisch via het secretariaat van het Sociaal Wijk Team Midden, via telefoon 038-4982219.
Solliciteren kan alleen via onderstaande button.