Sociaal werker Samenleving en Welzijn

Als sociaal werker ben je niet alleen maar een verwijzer die een indicatiestelling of beschikking afgeeft. Je bepaalt zelf in hoeverre je bij 'jouw inwoner' betrokken bent. Soms zet je de grote lijnen uit, voer je de regie en houd je op de achtergrond vinger aan de pols. Bij een andere casus stap je vaker zelf naar voren.

Dienstverband / uren per week

Startend met een jaarcontract / 24 uur per week 

Werk- en denkniveau

HBO 

Salaris

Maximaal €4.752,- (schaal 9)

Afdeling

Sociaal Wijkteam (team Midden)

Vacaturehouder

Bertus Bouman 

Sluitingsdatum

20 juni 2024 

Afdeling Sociaal Wijkteam (SWT)

De afdeling SWT bestaat uit vijf wijkteams, één backoffice en een team Leerplicht/doorstroompunt. De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk, waar bewoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning. De vijf teams voeren de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uit. Vanuit een integrale aanpak kijken we wat nodig is aan zorg en ondersteuning voor bewoners in de wijk, maar ook wat bewoners zelf kunnen doen. We brengen hulpvragen of signalen bij elkaar om te komen tot een preventieve of collectieve aanpak. Vaak bieden we hulp via eigen inzet. We werken intensief samen aan onze opgaven met (keten)partners in de stad, zoals onderwijs, zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, wijkagenten en vrijwilligers- en bewonersorganisaties.

Dit ga je doen

Je belt aan bij een inwoner die een huurachterstand heeft. Een ontruiming is al gepland, tenzij het jou lukt om een regeling te treffen. Tijdens het wachten, denk je na over hoe je het gesprek zult aanpakken, maar dat hangt natuurlijk af van de man die straks tegenover je staat. Er wordt niet opengedaan en je besluit aan het einde van de middag nog even langs te gaan. Je wilt dit drama zien te voorkomen.
Aansluitend leg je nog een aantal huisbezoeken af. Een van de inwoners is een jonge vrouw. Ze vertelt dat ze onlangs een diagnose heeft gekregen. Dat maakt veel duidelijk voor haar. Het lukt haar echter maar niet om structuur te krijgen in haar dagprogramma. Een diagnose is voor ons minder belangrijk dan het helpen van de inwoner om met dit gedrag om te gaan. Deze hulp bieden we in veel gevallen zelf. In Zwolle ben je dus niet alleen maar een verwijzer die een indicatiestelling of beschikking afgeeft. Je bepaalt zelf in hoeverre je bij 'jouw inwoner" betrokken bent. Soms zet je de grote lijnen uit, voer je de regie en houd je op de achtergrond vinger aan de pols. Bij een andere casus stap je vaker zelf naar voren. Wij maken de beweging naar een helpende cirkel, waarbij we dicht bij de inwoner staan met in de buitenring een team van specialisten. Zij worden ingezet als het nodig is. Je gelooft in deze effectieve en betrokken aanpak.

Waarom Zwolle?

In Zwolle heb je veel mogelijkheden en vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. Aangezien je bij het voortraject bent betrokken, kun je een hogere mate van invloed uitoefenen op veranderingen binnen gezinnen en echt het verschil maken.
Je werkt samen met professionals, waaronder zo'n 40 collega's van het SWT die werken voor Wmo, participatie en Jeugd en allemaal ook nog eens een eigen specialisatie hebben. Als je wilt, sluit je aan bij multidisciplinaire projecten en uiteraard heb je veel contact met externe partners. Via ons opleidingshuis kun je tal van workshops en opleidingen volgen en over specifieke ontwikkelwensen is altijd te praten.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Social Work. Je bent methodisch goed onderlegd, denkt systematisch, doorziet patronen en snapt de context en samenhang van onderdelen. Ook ben je je bewust van je eigen professionaliteit en de waarden die samenhangen met het zorgdomein. Je kent jezelf goed, weet hoe je in balans blijft en straalt dat op een prettige manier uit.
Collega's en externe partners vinden dat je goed samenwerkt, snel schakelt, flexibel bent en out-of-the box kan denken. Je communiceert makkelijk op elk niveau en sluit goed aan bij een diversiteit aan inwoners uit alle geledingen van de maatschappij.
Doen wat nodig is om de inwoner en hun omgeving verder te helpen, is je missie. En dat doe je graag samen met toegewijde professionals in een omgeving waar je ruimte en vrijheid krijgt.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.752,- (maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. We starten met een jaarcontract voor 24 uur per week. 

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Bertus Bouman, tel.nr. 06-55433706 of via de mail: b.bouman@swt.zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 20 juni 2024, alleen via de sollicitatieknop.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalen externe-link-icoonvan onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.