Sociaal werker WMO

Dienstverband/uren 32 u/w
Werk-/denkniveau HBO
Afdeling Sociaal Wijkteam
Vacaturehouder Geraldine IJzerman
Sluitingsdatum 26 april 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptie, social coins om schulden af te lossen én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

In Zwolle hebben we één toegankelijk loket, waar alle inwoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning: de Sociale Wijk Teams (SWT). Een afdeling die de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uitvoert. Op dit moment is er ruimte voor een sociaal werker met het profiel WMO die integraal werkt voor alle wijkteams.

Dit ga je doen

Vanochtend heb je drie huisbezoeken achter elkaar gepland. Urgent is de jonge inwoner met ALS die aanpassingen in zijn huis nodig heeft. Een triest verhaal, maar hij is blij met de mogelijkheid die je biedt. Een kleine verbouwing zal nodig zijn, zodat hij thuis kan blijven wonen. Hij vertelt dat hij goed wordt ondersteund door zijn vriendin en dat vrienden gelukkig blijven langskomen, ondanks zijn ziekte. Daarna rijd je naar het buitengebied. De boerderij ligt verscholen achter de bomen. Een oudere heer zet tergend langzaam thee voor je, omdat hij niet meer goed uit de voeten kan. Hij zou graag zelf zijn boodschappen willen blijven doen en ziet een scootmobiel als zijn ‘karretje’ naar de vrijheid. Weer terug in de stad ontmoet je op vier hoog een oude dame die blozend toegeeft niet meer te kunnen douchen, omdat ze bang is te vallen. Een douchestoel zou geweldig zijn. Halverwege het gesprek komt de dochter op bezoek die laat doorschemeren dat ze het als mantelzorger zwaar heeft. Haar moeder heeft beginnende dementie en leunt steeds sterker op haar.

Terug op kantoor zet je al je bevindingen in het systeem en vraagt aan een collega advies over de scootmobiel. Straks nog even langs bij een bouwkundig adviseur. Dan neem je nieuwe mailmeldingen door om te kijken of er vandaag nog acties nodig zijn. Morgen heb je bereikbaarheidsdienst, dan kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen. Dat je vooraf niet weet welke vragen en verrassingen op je afkomen, vind je juist leuk. In je achterhoofd klinkt de vermoeide stem van de dochter van de demente dame nog door. Het is te laat om het Steunpunt Mantelzorg nog te bellen. Nu snel naar huis.

Dit ben jij

Je hebt een hbo-werk- en denkniveau, een mensgerichte opleiding en/of werkervaring als WMO-consulent (registratie bij Registerplein of bereidheid daartoe is een pré). Misschien ben je een ervaringsdeskundige en heb je na moeilijke tijden weer je pad gevonden. De verhalen van mensen raken je en geven je de ‘drive’ om te doen wat er in je vermogen ligt. Daarvoor zet je alles op alles, waarbij je graag bouwt en vertrouwt op de kennis en vaardigheden van je collega’s. En zij natuurlijk op die van jou. Na alle hectiek van een werkdag weet je van jezelf hoe je kunt ontspannen door een uurtje te sporten of gewoon op de bank te hangen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3805,- (maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Voorlopig wordt je eerst op een payrollconstructie aangesteld.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel of app met teammanager Geraldine IJzerman, 06-55433707, gg.ijzerman@swt.zwolle.nl

solliciteer direct