Sociaal Werkers Samenleving en Welzijn, statushouders

Dienstverband/uren 24-36 uur per week
Werk- en denkniveau Mensgerichte HBO opleiding
Afdeling Sociale Wijkteam (SWT)
Vacaturehouder Joke Wierbos en Inge Krooshof
Sluitingsdatum 21 april 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptie, social coins om schulden af te lossen én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

In Zwolle hebben we één toegankelijke organisatie, waar alle inwoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning: het Sociaal Wijkteam. Een afdeling die de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uitvoert. Momenteel is er ruimte voor sociaal werkers met het profiel Samenleving & Welzijn met specifieke expertise op het gebied van statushouders.

Dit ga je doen

Je begint jouw werkdag in het Wijkcentrum waar je samen met een collega een kop koffie drinkt en een nieuwe aanmelding bespreekt. De melding is gedaan door de wijkagent tijdens zijn avonddienst. Je besluit hem direct maar even te bellen en spreekt af om ’s middags samen op huisbezoek te gaan om de situatie duidelijk te krijgen. Nu eerst snel naar een overleg van de Vakgroep Statushouders. De vakgroep bestaat uit collega’s, die vanzelfsprekend allemaal ervaring en kennis hebben t.a.v. statushouders met daarnaast een aanvullende expertise. Met deze collega’s stem je af, wie welke nieuwe inwoner gaat begeleiden. Uiteraard staat er ook een inhoudelijk thema op de agenda.

Na afloop fiets je naar Gift City. Je hebt daar afgesproken met een inwoner, die je al een tijdje begeleidt. Inmiddels is er grip op zijn financiële situatie en heb je hem overtuigd dat het goed is om op zoek te gaan naar een daginvulling. Andere mensen ontmoeten en werkervaring opdoen. Hij komt tegelijk met jou aan. Super, dat hij gekomen is. Dat is al een belangrijke eerste stap!

Het gesprek loopt iets uit, maar wel met een concrete vervolgafspraak. Meneer gaat overmorgen voor de eerste keer een middag als vrijwilliger aan de slag.

Snel terug naar het wijkcentrum om even een broodje te eten en jouw voicemails te beluisteren. Daarna was je van plan om een ondersteuningsplan uit te werken, maar helaas blijkt het systeem in onderhoud te zijn. Dan de mail maar door nemen en zal het ondersteuningsplan moeten wachten tot morgen.

Als de laatste mail is weggewerkt,  komt de wijkagent binnen en gaan jullie samen op het huisbezoek. De situatie lijkt mee te vallen, maar mevrouw  spreekt nog maar weinig Nederlands en je vermoedt, dat er wellicht ook op andere fronten nog wel wat ondersteuning nodig is. Je maakt een afspraak met haar voor volgende week. Je nodigt daarbij ook een collega van het welzijnswerk uit om mevrouw aan te melden voor het programma ‘Welkom in de wijk’.   

Dit ben jij

Je hebt een mensgerichte HBO opleiding en ervaring in het werken met statushouders. Collega’s vinden dat je praktisch bent; een persoon die de mouwen opstroopt en ervoor gaat. Je vindt het fijn om naar mensen te luisteren en hun verhaal echt te begrijpen door tussen de woorden door te ‘lezen’. Het is je tweede natuur om feilloos aan te voelen hoe je dan moet reageren. Soms met humor, het ijs brekend, maar soms ook confronterend en onverbiddelijk duidelijk.

Je hebt de neiging door te denderen, omdat al die cases je aan het hart gaan, maar je kunt ook goed ontspannen. Na werktijd lekker sporten en daarna heerlijk op de bank met een goed boek.  

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3805,- (maximum schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel of app met Elly Nijboer (management assistent SWT),

06-50009341, secretariaat.swt@zwolle.nl.  Solliciteren kan alleen via onderstaande button en niet via genoemd mailadres.    

 

 

 

solliciteer direct