Foto: Kattegat Festival

Spoorcafé | Evenementen en belevenissen in de Spoorzone

Gerrits Tuin (Willemsvaart 21)
19 april 2023 - 19 april 2023
Homepage

De Spoorzone wordt steeds meer ontdekt en gezien als gewilde plek voor allerlei culturele en innovatieve evenementen en belevenissen. Wat komt er deze zomer aan? En hoe willen we evenementen in de toekomst een plek geven in de Spoorzone? Anne-Marie Mosterman (Spoorzone-team, gemeente Zwolle) neemt inwoners en andere geïnteresseerden mee in gesprek over deze vragen, tijdens het Spoorcafé op woensdagavond 19 april.

Ook vertellen de organisatoren van onder andere het Kattegat Festival en het Hanzejaar in de Spoorzone graag over hun plannen. Uiteraard weer op een leuke plek in de Spoorzone, deze keer bij Gerrits Tuin (Willemsvaart 21). Het Spoorzone-team heet iedereen van harte welkom. Opgave is niet nodig.

Programma

19:00 | Ontvangst
Onder het genot van koffie/thee

19:30 | Start Spoorcafé

  • Welkom
     
  • Anne-Marie neemt ons mee in hoe het Spoorzone-team komend jaar met bewoners van de Spoorzone en de wijken daaromheen in gesprek wil over toekomstige activiteiten en evenementen in het gebied. Bijvoorbeeld over wat voor soort evenementen straks mogelijk zijn op een aantal specifieke plekken in het gebied, zoals het Lübeckplein en het NS-terrein rondom de oude loodsen. En hoe het team deze zomer samen met de buurt, eigenaren en initiatiefnemers ervaring op wil doen met evenementen in het gebied, en hoe dit wordt geëvalueerd. Om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan en input op te halen voor evenementen in de toekomst.
     
  • Voor komende zomer staan er al een aantal evenementen gepland: van het bekende Kattegat Festival tot een tijdelijk podium in het kader van het Hanzejaar. Anne-Marie gaat met de organisatoren ervan in gesprek over de plannen om de Spoorzone in de zomermaanden nóg meer te laten leven. En over hoe omwonenden hierbij worden betrokken.

20:45 In gesprek onder het genot van een drankje
Onder het genot van drankje en hapje verder in gesprek over de geplande evenementen, de vervolgstappen en volgende Spoorcafés.

Vooraf vragen insturen

Het is mogelijk om vooraf vragen in te zenden over evenementen(beleid) in de Spoorzone. Dit kan tot en met zondag 16 april via spoorcafe@zwolle.nl, onder vermelding van ‘Vraag Spoorcafé’. Het team doet zijn best om alle ingezonden vragen tijdens het Spoorcafé te beantwoorden.

 

Eerder op de hoogte zijn van de Spoorcafés? Meld je dan aan voor de e-mailservice. Of volg gemeente Zwolle op Facebook, Instagram of Twitter.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle