Busperron

Het huidige busstation aan de centrumzijde is uit zijn jasje gegroeid. Door de vele bussen, voetgangers, fietsers en automobilisten staat de verkeersveiligheid onder druk. Daarom wordt er een nieuw busstation aangelegd aan de zuidkant van het station. Het nieuwe busstation aan de Hanzelaan wordt één lang eilandperron met rondom 23 haltes in de vorm van zaagtanden voor de stads- en streekbussen.

Vlot en veilig overstappen

Het busperron krijgt haltes van verschillende lengtes, zodat er genoeg plek is voor standaardbussen én voor langere bussen. Met 23 haltes is er genoeg ruimte om de bussen gelijktijdig aan te laten komen, zodat reizigers makkelijk en veilig kunnen overstappen. Ook de overstap van trein naar bus en andersom wordt straks makkelijker: het busperron krijgt een rechtstreekse opgang vanuit de reizigerstunnel.

Toekomstbestendig

Bij het aanleggen van het nieuwe busperron wordt voorgesorteerd op de verwachte groei voor het openbaar vervoer per bus en de eventuele toekomstige overgang naar elektrisch busvervoer.

Planning

De bouw van het busperron start in het najaar van 2017 en wordt eind 2018 opgeleverd. De samenwerkende partners en de aannemer doen er alles aan om het station en Hanzeland tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar te houden. De stads- en streekbussen zullen vanaf januari 2019 op het nieuwe busperron aankomen en vertrekken.