Overzichtskaart van alle hieronder genoemde voorbeelden waarop gestemd kan wordenA. Mini-bos met bijzondere bomenB. Kleurrijke muurschildering van maar liefst 21 meterC. Calisthenicspark: sporten met je eigen gewichtD. Overkapping voor alle seizoenen van het jaarE. Urban Sports: een plek om je sportief uit te levenF. Expositieruimte voor verbeeldende verhalenG. Plek voor Zwols talent.

De uitslag: mini-boompjes, calisthenicspark en een muurschildering

×

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Wauw! Bijna 2000 stemmen zijn uitgebracht in de afgelopen weken. De volgende ideeën kregen de meeste stemmen: de mini-boompjes (A), het calisthenicspark (C) en de kleurrijke muurschildering (B). Deze ideeën zie je dit voorjaar terug op het Lübeckplein.

De uitslag

Uitslag lubeckplein

Bekijk de uitslag hier!

A. Mini-bos met bijzondere bomen: 676 stemmen
B. Kleurrijke muurschildering van maar liefst 21 meter: 294 stemmen
C. Calisthenicspark: sporten met je eigen gewicht: 407 stemmen
D. Overkapping voor alle seizoenen van het jaar: 106 stemmen
E. Urban Sports: een plek om je sportief uit te leven: 182 stemmen
F. Expositieruimte voor verbeeldende verhalen: 182 stemmen
G. Plek voor Zwols talent: 84 stemmen

Het Lübeckplein wordt cooler en koeler

Van 26 november tot en met 10 december konden Zwollenaren stemmen op zeven aanvullende ideeën voor het Lübeckplein. De stad werd gevraagd welk idee het Lübeckplein nog echt aantrekkelijker en leuker maakt. Dat er extra planten en bloemen zouden komen, mini groentetuintjes, een kleurrijke mozaïekvloer, picknickbanken en elementen voor skaters en andere sporters hadden de ideeënmakers samen al besloten. Er waren nog veel ideeën over, daarom vroegen ze Zwollenaren om te helpen kiezen. Bijna 2000 stemmen zijn uitgebracht. Zwolle koos voor mini-boompjes, een muurschildering en een calisthenicspark. Dit voorjaar kleurt het Lübeckplein groen en kan er gerelaxt en gesport worden!

Dit waren de ideeën van Zwollenaren:

Van 26 november tot en met 10 december konden Zwollenaren stemmen op zeven aanvullende ideeën voor het Lübeckplein.

A. Mini-bos met bijzondere bomen

Van een plein een bos maken? Volgens Ton van den Beld kan dat. Zijn idee is om het Lübeckplein groen te maken door bomen op het plein te zetten. En niet zomaar bomen, maar bijzondere bomen. Iedere kroon en boomstam is anders. De bomen veranderen met alle seizoenen mee. Van de opbloeiende bladeren in de lente tot een kale stam met takken in de winter. De bomen maken het plein niet alleen groener, maar zorgen ook voor zuurstof. Het is dus niet alleen mooi, maar ook goed voor de stad!

B. Kleurrijke muurschildering van maar liefst 21 meter

Geef het plein kleur! Schilderes Lonneke van Zutphen wil een grijze tegelmuur kleur geven met een grote muurschildering. De muur is maar liefst 21 meter hoog. Door de kleurrijke muurschildering wordt het Lübeckplein intiemer en gezelliger. Als het aan Lonneke ligt, verrast ze Zwolle binnenkort met een echte blikvanger! Lonneke staat in ieder geval te popelen om te beginnen. Let wel: de afbeelding die je in de plattegrond ziet, is niet het ontwerp. Het ontwerp moet nog gemaakt worden: verrassing!

C. Calisthenicspark: sporten met je eigen gewicht

Jermaine Lubbers heeft een doel: zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen wil hij een calisthenicspark aanleggen op het Lübeckplein. Calisthenics is een verzamelnaam voor alle oefeningen met je eigen lichaamsgewicht (zoals optrekken, opdrukken of handstanden) of in combinatie met minimale sportapparaten. Een calisthenicspark voor iedereen, daar droomt Jermaine van. Hij hoopt dat er door samen te sporten nog meer verbinding ontstaat in de wijk. Maar hij kent nog veel meer voordelen: het is gratis, draagt bij aan gezonde leefstijl en de apparaten gaan heel lang mee. Een must voor Zwolle, zo vindt Jermaine. Want in Noordoost-Nederland zijn nog maar weinig Calisthenicsparken te vinden.

D. Overkapping voor alle seizoenen van het jaar

Een overkapping voor het Lübeckplein, dat is het idee van Sabrina Barmentloo van PolyNed en visboer Nico van der Molen. Een overkapping die bescherming biedt tegen zon, wind, sneeuw en regen, maar wel licht door laat en een open karakter heeft. Zo wordt het aantrekkelijker om op het plein te zijn en ontstaat er een multifunctionele plek! In de zomer is het een fijne schaduwplek én in de winter sta je altijd droog.

E. Urban Sports: een plek om je sportief uit te leven

Voor alle Zwollenaren, van jong tot oud, een sportplek creëren waar ze zich uit kunnen leven. Dat is wat de freerunners uit Zwolle graag willen! Ze willen dan ook subtiel, verschillende elementen op het Lübeckplein neerzetten waar mensen kunnen freerunnen. Denk hierbij aan trapjes, relingen, plateaus en buizen. Dit zijn allemaal elementen waar verschillende sporten tegelijkertijd op kunnen worden beoefend. Zo blijft Zwolle fit! En nog een voordeel: het is helemaal gratis.

F. Expositieruimte voor verbeeldende verhalen

‘De binnenstad naar het Lübeckplein, het Lübeckplein naar de binnenstad’, dat is het motto van De Stad Verbeeldt. Stichting De Stad Verbeeldt wil het Lübeckplein aantrekkelijker maken met verbeeldende verhalen over Zwolle. Hoe? Deze ‘glazen parkeerhuisjes’, de ingangen van de parkeergarage, willen ze omtoveren tot mini-expositieruimtes. Zo worden voorbijgangers verrast met bijzondere verhalen over de geschiedenis van de stad en het Zwolle van nu. Stichting De Stad verbeeldt werkt samen met fotografen, zowel amateurs als professionals, én met Zwolse studenten. Samen werken zij aan de verbeelding van de stad Zwolle!

G. Plek voor Zwols talent.

Het idee: een flexibele, lichte unit op het plein voor iedereen die wil creëren.

Evianne wil bijvoorbeeld graag met Zwollenaren in een pop-up keuken de beste gerechten tevoorschijn toveren en gezamenlijk eten op het plein. In deze 'werkplaats van morgen' kunnen ook jonge makers aan de slag met materialen om deze nieuw leven in te blazen. Ook zal een mobiel podium gemaakt worden die beschikbaar is voor iedereen die bijvoorbeeld muziek wil maken of toneel wil spelen. Dit podium kan dan worden opgeborgen in de unit. En natuurlijk is de unit ook handig voor het opbergen van tuinspullen die gebruikt worden om in de nieuwe groentetuintjes te werken! Kortom: een plek die veel initiatieven voort helpt!

Meer weten?

Benieuwd hoe we samen met alle ideeënmakers tot deze plannen voor het plein zijn gekomen? Je leest het hier www.zwolle.nl/pleindecampagne.