Stadsdialoog Gezond Gewicht door Zwolle Gezonde Stad

SIO, Thorbeckelaan 2, Zwolle
23 november 2023 - 23 november 2023
Homepage

Op 23 november van 16.00 – 20.00 uur organiseert het netwerk Zwolle Gezonde Stad een stadsdialoog in SIO.

Na de opening door wethouder Michiel van Willigen zijn er verschillende workshops waarbij gezond gewicht centraal staat. Ook staat er een boeiende spreker op het programma; Jacqui van Kemenade. Zij is een gedreven huisarts met als specialisatie voeding, leefstijl, omgeving en chronische westerse ziektes. Haar lezing gaat over de obesogene samenleving. 

Workshops

Sport- en Beweegmakelaar

In deze workshop geeft de Sport- en Beweegmakelaar Pieter Speelman antwoord op vragen als: Wat is de Sport- en Beweegmakelaar eigenlijk? Hoe zien wij de toekomst voor ons? Wat zouden wij voor jullie kunnen betekenen? Wat zouden jullie daar voor nodig hebben? Hoe kunnen we elkaar versterken in de stad?

Praten Over Gewicht

Een gezonde(re) leefstijl moet mogelijk zijn voor iedereen! Bij Kind naar Gezonder Gewicht (KnGG) worden gezinnen ondersteund die dat nu (nog) niet op eigen kracht kunnen realiseren. Maar hoe praat je daar met de gezinnen over? Hoe breng je dan een gevoelig onderwerp als gewicht en de KnGG aanpak ter sprake? Emilie Krol, projectleider voor KnGG, neemt je hierin mee. De thema’s Woordgebruik en Vooroordelen komen aan bod. 

Gezonde Voedselomgeving

Tijdens deze workshop gaan Jessica Klop en Sanne Veldhuizen van adviesbureau Arcadis | Over Morgen in op de resultaten van het onderzoek van Arcadis | Over Morgen. We laten zien hoe data kan bijdragen aan het inzichtelijk maken van de gezonde voedselomgeving. Ook gaan we in gesprek over de korte -en lange termijn acties om een gezonde voedselomgeving in Zwolle te realiseren én hoe jij daar vanuit jouw rol aan zou kunnen bijdragen.

Gezond (en Kleurrijk) Eten op school, zó doe je dat!

In de workshop leggen Marlijn Sonneveld en Wietske Huismans de methodiek Kleurrijk Eten uitgebreid aan je uit. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag en natuurlijk gaan we ook zelf nog wat proeven en ervaren! Wil je weten wat Kleurrijk Eten te bieden heeft? Schrijf je in voor onze workshop.

Ondervoeding bij ouderen

Hans Peter Wittingen adviseur bij Proscoop gaat in op wat ondervoeding is en waarom het belangrijk is om hier op tijd bij te zijn. Vervolgens gaat hij in op hoe je dit in jouw organisatie/wijk kunt organiseren.

Aanmelden voor stadsdialoog Gezond Gewicht door Zwolle Gezonde Stad

Iedereen is welkom na aanmelding. Toegang is gratis.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle