Breecamp

Groen, ruim en comfortabel wonen

Aan de noordrand van Stadshagen verrijst Breecamp, de jongste buurt van Stadshagen. Breecamp is vooral georiënteerd op de naastgelegen Mastenbroekerpolder. De buurt is dan ook een uitstekende startplaats voor wandel-, fiets- of skeelertochten in de natuur.

Het wordt de ruimst opgezette buurt van Stadshagen. Veel groen, riante tuinen en de toepassing van overwegend warme kleuren en materialen met een natuurlijke uitstraling bepalen het karakter.

Breecamp heeft veel eigen voorzieningen. Met de komst van het multifunctionele centrum Bubbels is een zwembad en de kinderopvang op loopafstand evenals de sportvelden van CSV’28 naast Bubbels. Even verderop in de buurt hebt u de keuze uit een van de vele basisscholen.

Er worden in Breecamp geen gasleidingen aangelegd. Veel van de woningen worden voorzien van warmte door een eigen biomassacentrale in de buurt. Kostenbeparend en duurzaam.

Met de fiets zijn zowel het stadscentrum als de belangrijkste voorzieningen van Stadshagen dichtbij. Het winkelcentrum ligt op circa vijf minuten fietsen.

Stedenbouwkundig plan

Breecamp is nog nog steeds in ontwikkeling. Door op plekken in lagere dichtheden te bouwen kan bijvoorbeeld de ruimtelijke kwaliteit van de entreelaan van Stadshagen worden verhoogd. Voorzien is in  een aantrekkelijke wandelroute  rondom Breecamp. Er wordt een avonturenspeelplek gemaakt en op een aantal plaatsen zijn de kavels vergroot. Allemaal ingrediënten voor een groene beleving en een hoge woonkwaliteit in Breecamp.

De invulling rondom Havezatepark is beeldbepalend voor Breecamp en draagt bij aan de uitstraling van de wijk. De ontwikkeling aan de zuidzijde van Breecamp, met veel vrije kavels langs de wijkontsluitingsweg de Stadshagenallee, is beeldbepalend voor het ruimtelijk beeld van Stadshagen. Het vormt daarmee een visitekaartje.

Noordzijde van Breecamp

Aan de noordzijde van Breecamp worden de komende jaren ongeveer 200 woningen gebouwd. De woningbouw is gevarieerd; 50 vrije kavels, 20 terpwoningen, 40 sociale huurwoningen, ongeveer 20 beleggershuurwoningen, 40 twee-onder-één-kapwoningen en 48 rijwoningen. Net als in de rest van Breecamp krijgen de woningen geen aardgasleidingen aangelegd. Naast de terpen komt de nieuwe buurttuin. 

170322_stedenbouwkundige_uitwerking_bc_noord.pdf

Planning

Momenteel wordt er gebouwd in het noordelijk deel van Breecamp.