Breecamp

Groen, ruim en comfortabel wonen

Aan de noordrand van Stadshagen ligt Breecamp. Breecamp is vooral gericht op de naastgelegen Mastenbroekerpolder. U kunt vanuit deze buurt dan ook uitstekend wandelen, fietsen en skeeleren in de natuur.

Natuurlijk

Breecamp is de ruimst opgezette buurt van Stadshagen. Veel groen, riante tuinen en overwegend warme kleuren en materialen met een natuurlijke uitstraling.

Zwembad en kinderopvang 

Breecamp heeft veel eigen voorzieningen. Het nieuwe multifunctionele centrum Bubbels ligt op loopafstand. U heeft het zwembad en de kinderopvang dus dichtbij. Net als de sportvelden van CSV’28 naast Bubbels. Even verderop in de buurt hebt u de keuze uit een van de vele basisscholen.

Warmte

Er liggen geen gasleidingen in Breecamp. Veel woningen krijgen warmte van een eigen biomassacentrale in de buurt. Dit bespaart kosten én is duurzaam.

Op fietsafstand

Als u op de fiets stapt, hebt u zowel het stadscentrum als de belangrijkste voorzieningen van Stadshagen dichtbij. Het winkelcentrum ligt op zo'n vijf minuten fietsen.

Havezathepark

Havezatepark en de ruimte eromheen is karakteristiek voor Breecamp. Deze buurt draagt bij aan de uitstraling van de wijk. In het zuiden van Breecamp liggen bijvoorbeeld veel vrije kavels langs de Stadshagenallee (de wijkontsluitingsweg). Het is daarmee echt een visitekaartje voor Stadshagen en de ruimte die er in de wijk is.

Noordzijde van Breecamp

Aan de noordzijde van Breecamp bouwen we ongeveer 200 woningen. De woningbouw is gevarieerd:

  • 50 vrije kavels
  • 22 terpwoningen
  • 40 sociale huurwoningen
  • ongeveer 20 beleggershuurwoningen
  • 40 twee-onder-één-kapwoningen
  • 48 rijwoningen.

Net als in de rest van Breecamp krijgen de woningen geen aardgasleidingen. Naast de terpen ligt de nieuwe buurttuin. 

Planning

Momenteel wordt er gebouwd in het noordelijk deel van Breecamp.