Frankhuis

De nieuwbouwbuurt Frankhuis ligt aan de zuidzijde van Stadshagen, ongeveer drie kilometer van het Zwolse stadscentrum. Het gebied is karaktervol, heeft nostalgie, sfeer en is gevarieerd. Een groot deel van Frankhuis is al gerealiseerd. En er wordt volop gebouwd.

Frankhuis ligt op een unieke locatie aan het Zwarte Water. Met de hoogwaardige voorzieningen van Stadshagen en het centrum van Zwolle om de hoek biedt Frankhuis het beste van twee werelden.  Met een uitgebreid winkelcentrum op 5 minuten fietsen, een ruime keuze aan basisscholen, kinderopvang en sportverenigingen zult u zich hier snel thuis voelen. Doordat de wijk aan de rivier ligt, speelt water een grote rol. Veel woningen liggen aan de kade of aan een haven.

Frankhuis onderscheidt zich van de overige buurten in Stadshagen door zijn ligging aan het Zwarte Water. In de oude kern zijn de dijkwoningen kenmerkend. Ook is er in de oude kern een aantal kleine boerderijen en een mooi natuurpark in het hart. Naast de gunstige ligging van Frankhuis ten opzichte van de binnenstad en het gemak van alle voorzieningen in Stadshagen, is de nabijheid van uitvalswegen (A28) erg gunstig.

Wonen in Frankhuis betekent wonen in een nostalgische, karaktervolle omgeving met het (Zwarte) water en de natuur in de directe nabijheid. Ruimte en vrijheid onder de rook van Stadshagen en de historische binnenstad van Zwolle!

Woningbouw

De woningbouw in Frankhuis is in afrondende fase. Eind 2019 is de buurt gereed. Momenteel wordt er gebouwd aan de dijkwoningen en aan de westkant van de buurt. Aan de uiterste noordpunt van Frankhuis biedt de gemeente 5 direct aan het Zwarte Water gelegen kavels aan. Deze liggen buitendijks aan een klein haventje, elke woning heeft een privé-aanlegsteiger als optie.