Op 27 november 1996 werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe wijk Stadshagen. In juni 2022 is het 25 jaar geleden dat de eerste bewoners de sleutel kregen van hun woning.

In 25 jaar is Stadshagen veranderd van een polderlandschap in een wijk met veel groen, alle noodzakelijke voorzieningen en het buitengebied en de stad op fietsafstand. Een wijk die de bewoners waarderen met het mooie cijfer 7.6.

Een wijk is meer dan een omgeving met huizen, voorzieningen, een buitenruimte en bewoners. Het is een plek waar men zich thuis moet voelen. Volgens Gerben Olsder, één van de eerste bewoners is dat goed gelukt. Dat is te danken aan al die wijkwerkers, ondernemers, ontwikkelaars en -zeker niet in laatste plaats- door de inzet van bewoners. 

Het heugelijk feit dat Stadshagen 25 jaar bestaat hebben we gevierd met allerlei activiteiten. Met het festival Symphonica Stadshagen op 25 juni 2022 sloten we de feestelijke maanden af met de première van de film Stadshagen en de uitslagen van de poëzie- en fotowedstrijd.

Op deze pagina blikken we terug en kunt u allerlei verhalen en herinneringen lezen van bewoners, ondernemers en wijkwerkers van toen, nu en straks. 

Twitter: @Gemeente_Zwolle en @wijkservicepunt

Facebook: @stadshagen en @Gem.Zwolle

Instagram: @gemeentezwolle en @wijkservicepunt_west