Stage MBO Administratief

Organisatie Gemeente Zwolle
Afdeling Team Leerplicht/RMC
Aantal uren per week 32 - 36 uur per week (stagejaar 2019 - 2020)
Sluitingsdatum 30 juni 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie, social coins om schulden af te lossen én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

Het team Leerplicht/Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) wil voorkomen dat jongeren voortijdig hun school/opleiding verlaten. Wij motiveren jongeren (en hun ouders) om in ieder geval een startkwalificatie te halen. Als naar school gaan (nog) niet kan, kijken we naar andere mogelijkheden, want thuis zitten draagt niet bij aan de ontwikkeling.

Dit ga je doen

Je ondersteunt het team Leerplicht-RMC met administratieve zaken. In het team is een open sfeer en vinden we ieders inbreng belangrijk. Ook die van jou! Je wordt niet in het diepe gegooid, maar loopt mee met een collega, totdat je zelfstandig kunt werken.

Het werk is heel afwisselend. Scholen sturen verzuimmeldingen die jij ontvangt, toetst en aanvult door in contact met de school te gaan. Verzuim administreer je in de leerplichtapplicatie JVS. Hieruit weet je veel management-informatie te halen. Bovendien koppel je deze applicatie met landelijke systemen. Maar je nodigt jongeren en ouders ook uit voor gesprekken en notuleert vergaderingen.

Alle kansen dus om je te ontwikkelen, veel te leren over onze afdeling, maar ook over onderwerpen, zoals jeugdhulp, onderwijs en de arbeidsmarkt. We horen ook graag van jou hoe we ‘dingen’ kunnen verbeteren.

Dit ben jij

Je volgt een MBO opleiding Administratief, bent handig met digitale applicaties en pakt snel zaken op. Het lijkt je leuk om op een afdeling te werken die zich met jongeren bezighoudt.

Stagevergoeding

Als stagiair krijg je een stagevergoeding van € 250,- bruto bij een volledige werkweek van 36 uur als je stage langer duurt dan drie maanden.

Interesse?

App, bel of mail voor meer informatie met Daniël Meijerink, Teamleider sectie Leerplicht/RMC, 06 - 24 11  47 33 (d.meijerink@zwolle.nl)  maar je kan alleen via de onderstaande sollicitatiebutton een korte motivatie en CV achterlaten.

solliciteer direct