Collega's vliegen op bijen door de stad.

Stagiair HR (meewerkstage of afstuderen)

Ben jij initiatiefrijk, betrokken en sociaalvaardig, volg jij een hbo of wo opleiding waarbij een stage bij een HR afdeling aansluit en wil jij meehelpen om de koers van de organisatie te vertalen naar HR-strategie, -beleid en -uitvoering?Solliciteerd

Dienstverband / uren per week 36 uur per week
Werk- en denkniveau HBO of WO
Salaris  
Afdeling Human Resources
Vacaturehouder Mattijs van Roosendaal
Sluitingsdatum 25 november 2022

Stageopdracht

We hebben bij de afdeling HR diverse vraagstukken op verschillende thema’s. Daarnaast bestaat de afdeling uit verschillende disciplines zoals Recruitment, HR-advies, beleid, leren & ontwikkelen, loopbaanadvies en arbeidsjuridische expertise. 

We zijn echter meer benieuwd naar wat jij bij de gemeente Zwolle wilt komen doen! Wil je een advies geven, een onderzoek uitvoeren of het recruitmentproces beetpakken? Of misschien wil je wel nieuw beleid ontwikkelen op levensfasegericht personeelsbeleid. Wat je interesse ook is, we hebben een breed pallet aan onderwerpen waar jouw frisse blik en aanpak welkom is.  

Graag ontvangen we van jou je brief waarin je beschrijft wat je wilt komen doen en hoe jij stage voor je ziet. Zien wij een match met jou? Dan gaan we graag met je in gesprek om tot een concrete opdracht te komen die voor jou én voor ons interessant is.  

Wie zoeken wij? 

Ben jij enthousiast en gedreven en volg je een hbo of wo opleiding waarbij een stage bij een HR afdeling aansluit? Ben je initiatiefrijk, betrokken en sociaalvaardig? Dan is deze stageplaats misschien iets voor jou!   

Het aanbod 

Wij vinden het belangrijk om jonge mensen de kans te bieden om praktijkervaring op te doen in een veelzijdige organisatie als de onze. Stagiairs hebben een frisse blik op onze organisatie en stellen vragen waardoor zij ons dwingen om steeds kritisch te kijken naar onze werkwijzen. Het mes snijdt bij stages dus aan twee kanten. 
 
Wij geven onze stagiair de kans om praktijkervaring op te doen door opdrachten uit te voeren voor de HR afdeling en de verschillende disciplines, zodat je onze organisatie en het werkveld beter leert kennen. Wij beschouwen je als echte collega en zorgen ervoor dat deze opdrachten ook interessant en leerzaam zijn voor jou, zodat de stage voor ons beiden waardevol is. Tot slot willen wij onze stagiair iets extra’s bieden door ruimte te geven om deel te nemen aan cursussen en trainingen die de gemeente Zwolle voor al haar medewerkers organiseert. Hiermee willen wij optimaal bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Je ontvangt een stagevergoeding van 450 euro bruto per maand bij een volledige, 36-urige werkweek, mits je minimaal drie maanden blijft. Een reiskostenvergoeding behoort onder bepaalde voorwaarden tot de mogelijkheden. In overleg is het ook mogelijk om minder dagen per week stage te lopen (bijvoorbeeld drie of vier dagen). Tot slot mag je als stagiair tot zes maanden na afloop van je stage solliciteren op interne vacatures.  

De afdeling HR  

Gemeente Zwolle is ambitieus en gaat de komende jaren flink groeien. Deze groei is de focus voor de organisatieontwikkeling, waarin de afdeling HR een cruciale rol speelt. Wij vertalen de koers van de organisatie naar een HR-strategie, - beleid en - uitvoering.  

We maken ons sterk om mensen te boeien en te binden die passen bij de ambities van de stad. Mensen die hun vak verstaan, zich kunnen verbinden, op elkaar vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen. Werkgeluk is een groot goed. Wij faciliteren dat medewerkers vitaal zijn, zich kunnen ontwikkelen én op de juiste plek zitten. Dat doen we met 30 professionals op het gebied van organisatieontwikkeling, HR-beleid, HR-advies, arbeid-juridisch advies, leren & ontwikkelen en loopbaanbegeleiding.  

Dit zijn wij  

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.   

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.   

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.  

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad.   

Meer weten? 

Voel je vrij om eerst even te bellen met Mattijs van Roosendaal, afdelingshoofd HR, 038-498 2325, m.van.roosendaal@zwolle.nl

Solliciteren 

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 25 november a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop. 

Solliciteer direct

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle