Helikopter landt op een plein in Zwolle.

Stagiair Juridische Zaken (meewerkstage of afstuderen)

Wil jij onze discipline verzekeringen o.a. helpen bij de aansprakelijkheidsclaims en de registratie van schades en ben jij enthousiast en gedreven?

Dienstverband / uren per week 24 uur(kan uitgebreid worden naar maximaal 36 uur)
Werk- en denkniveau HBO
Salaris max € 450,- stagevergoeding (bij een 36-urige werkweek)
Afdeling Juridische zaken
Vacaturehouder Carin Veldman
Sluitingsdatum 11 december 2022

Stageopdracht

De discipline Verzekeringen is onderdeel van de afdeling Juridische Zaken. Deze afdeling bestaat uit circa 40 medewerkers, die vanuit 6 verschillende disciplines werken: Juridisch advies, Gegevensbescherming, Interne Controle, Bezwaar & Beroep en Verzekeringen.  

Verzekeringen behandelt o.a. schade door gemeentelijk handelen aan derden. Omgekeerd verhaalt Verzekeringen ook schade op aansprakelijke derden. Aan het vaststellen van aansprakelijkheid gaat een zorgvuldig onderzoek vooraf. Hierbij zijn wij afhankelijk van diverse interne en externe stakeholders. Als stagiair ga jij ons hierbij helpen en wij jou uiteraard ook.  

Het is de bedoeling dat je:  

  • Schades registreert in onze verzekeringsapplicatie; 
  • Aansprakelijkheidsclaims, afhankelijk van het soort claim en het schadebedrag, meldt bij onze aansprakelijkheidsverzekeraar en dat je informatie vergaart, zodat we een claim onderbouwd toe- of af kunnen wijzen. 
  • Ingeval van verhaalschades, de aansprakelijke derde aansprakelijk stelt en indien mogelijk de schade meldt bij zijn (motorijtuigen- of aansprakelijkheids-) verzekeraar, waaraan ook het nodige onderzoek aan voorafgaat.    
  • Werkprocessen uitschrijft hiervoor.  

Wij denken hiermee een leerzame boeiende stageplek te kunnen faciliteren.  We zijn echter ook benieuwd naar wat jij daarnaast bij de gemeente Zwolle wilt komen doen! Wil je meewerken? een advies geven, een onderzoek uitvoeren of een proces beetpakken? Wat je interesse ook is, we hebben binnen Juridische Zaken een breed pallet aan onderwerpen waar jouw frisse blik en aanpak welkom is.  

Graag ontvangen we van jou je brief waarin je beschrijft wat je wilt komen doen en hoe jij stage voor je ziet. Zien wij een match met jou? Dan gaan we graag met je in gesprek om tot een concrete opdracht te komen die voor jou én voor ons interessant is.  

Wie zoeken wij? 

Ben jij enthousiast en gedreven en volg je een hbo of wo opleiding waarbij een stage bij een afdeling Juridische Zaken aansluit? Ben je initiatiefrijk, betrokken en sociaalvaardig? Dan is deze stageplaats misschien iets voor jou! 

Het aanbod 

Wij vinden het belangrijk om jonge mensen de kans te bieden om praktijkervaring op te doen in een veelzijdige organisatie als de onze. Stagiairs hebben een frisse blik op onze organisatie en stellen vragen waardoor zij ons dwingen om steeds kritisch te kijken naar onze werkwijzen. Het mes snijdt bij stages dus aan twee kanten. 
 
Wij geven onze stagiair de kans om praktijkervaring op te doen door opdrachten uit te voeren voor de afdeling Juridische Zaken en de verschillende disciplines waaronder specifiek Verzekeren, zodat je onze organisatie en het werkveld beter leert kennen. Wij beschouwen je als echte collega en zorgen ervoor dat deze opdrachten ook interessant en leerzaam zijn voor jou, zodat de stage voor ons beiden waardevol is. Tot slot willen wij onze stagiair iets extra’s bieden door ruimte te geven om deel te nemen aan cursussen en trainingen die de gemeente Zwolle voor al haar medewerkers organiseert. Hiermee willen wij optimaal bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Deze stageopdracht is voor 24 uur per week. Eventueel kunnen de uren uitgebreid worden naar maximaal 36 uur per week. Dit is dan voor allerhande werkzaamheden bij de afdeling Juridische Zaken, maar behoren niet tot de stageopdracht.   

Je ontvangt een stagevergoeding van 450 euro bruto per maand bij een volledige, 36-urige werkweek, mits je minimaal drie maanden blijft. Een reiskostenvergoeding behoort onder bepaalde voorwaarden tot de mogelijkheden. In overleg is het ook mogelijk om minder dagen per week stage te lopen (bijvoorbeeld drie of vier dagen). Tot slot mag je als stagiair tot zes maanden na afloop van je stage solliciteren op interne vacatures.   

Dit zijn wij  

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.   

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.   

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.  

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad.   

Meer weten? 

Voel je vrij om eerst even te bellen met één van de afdelingshoofden Juridische Zaken, Carin Veldman via nummer 038 498 2140 of Onno Looijestijn via 038 498 3301. 

Solliciteren 

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 11 december a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop. 

Wil je in je reactie aangeven voor hoeveel uur per week (minimaal 24, maximaal 36) je stage wilt komen lopen? 

Solliciteer direct

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle