Vogelvlucht Impressie Wassinkerf

Start verkoop 7 kavels op het Wassinkerf in Stadshagen

24 oktober 2023
Homepage

De gemeente Zwolle verkoopt zeven kavels op het Wassinkerf in de nieuwe buurt De Tippe in Stadshagen. Het betreft vijf kavels voor vrijstaande woningen en twee kavels voor twee-onder-één-kapwoningen. Het Wassinkerf ligt in het noorden van De Tippe, in buurschap Het Poldergrid. Hier woon je landelijk, in de luwte van Het Poldergrid en dichtbij de uitvalsroute naar de Mastenbroekerpolder. De zeven kavels variëren in grootte van 400 tot 656 m2. De prijzen liggen tussen de €210.000,- en €385.000,- kosten koper, inclusief btw.

Wonen in De Tippe

De Tippe ligt vlakbij het station van Stadshagen, tussen het weidse IJssellandschap en de bestaande buurten van Stadshagen en Westenholte in. De Tippe wordt een groene buurt met veel ruimte om te wonen, werken en recreëren. Met dorpse gezelligheid en de stadse reuring op fietsafstand. In De Tippe komen in totaal ruim 1300 woningen te staan, verspreid over drie buurschappen. Het Poldergrid is het meest landelijke buurschap, in het noorden van De Tippe. In Het Poldergrid is elk erf anders.

Landelijk

Op het Wassinkerf is ruimte voor zeven woningen die in een landelijke omgeving liggen en aansluiten op de duurzame ambities voor De Tippe. De Wassinkstraat loopt als een groene laan aan drie zijden om het erf. Aan de zuidzijde van het Wassinkerf ligt een groene greppel voor de opvang van hevige neerslag, een wadi. Deze zone wordt natuurlijk ingericht en staat in verbinding met de vele watergangen door de wijk.

Levensloopbestendig

Op het Wassinkerf kun je zelf invulling geven aan de opzet en uitwerking van je woning. Aan de westzijde van het erf liggen vier kavels die iets smaller en compacter zijn. Hier is ook ruimte voor het ontwikkelen van een levensloopbestendige woning, met een slaapvertrek op de begane grond. De drie oostelijke kavels zijn wat breder en royaler. Op deze kavels is het bijvoorbeeld mogelijk om de garage los van de woning te bouwen. Alle woningen hebben een verplichte kap en een lage goot. Kenmerkend is de toepassing van hout in de architectuur.

Interesse?

Durf jij het avontuur aan? Kijk dan op www.zwolle.nl/kavels. In de verkoopbrochure van de kavels voor het Wassinkerf vind je de bebouwingsrichtlijnen, randvoorwaarden en verdere uitgangspunten die gelden voor deze kavels. Ook ben je van harte welkom tijdens de inloopbijeenkomst op woensdagavond 8 november 2023 (zie alinea ‘Belangrijke data en tijden’). Je kunt je hiervoor aanmelden via de website.

Een medebouwer ontmoeten?

Op het Wassinkerf is ruimte voor twee kavels voor twee-onder-één-kapwoningen. Je kunt je voor deze kavels individueel of als duo – samen met een medebouwer – inschrijven. Belangrijk om te weten: duo’s hebben voorrang bij de loting. Om je te helpen een medebouwer te vinden, organiseren we daarom tijdens de inloopbijeenkomst een speciaal moment hiervoor (zie alinea ‘Belangrijke data en tijden’). Vanaf 20.00 uur kunnen geïnteresseerden samenkomen om op laagdrempelige wijze met elkaar kennis te maken.

Belangrijke data en tijden

Wil je meer weten over deze kavels? Houd dan de volgende data in de gaten:

Wanneer? Wat?
Dinsdag 24 oktober 2023 Start verkoop

Woensdag 8 november 2023 19.30 – 21.00 uur

Speciaal vanaf 20.00 uur: Ontmoet een medebouwer

Inloopbijeenkomst in Bistro De Stadshoeve (Arendhorstlaan 23, Zwolle): informatie over de kavels en de randvoorwaarden.

Mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met een mogelijke medebouwer (zie alinea ‘Een medebouwer ontmoeten?’ voor meer informatie).

Dinsdag 5 december 2023
16.00 uur
Sluiting inschrijving kavels
Woensdag 6 december 2023 15.00 uur Loting kavels

Meld je aan voor de bijeenkomst door een email te sturen naar ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl. Hier kun je ook aangeven of je graag een mogelijke medebouwer wil ontmoeten vanaf 20.00 uur. Het inschrijfformulier voor de kavels vind je op de website www.zwolle.nl/kavels.

Nog vragen?

Bij vragen kun je contact opnemen met team Kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle via telefoonnummer 038 - 498 22 00 of e-mailadres ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl.

Op de hoogte blijven van beschikbare kavels?

De gemeente Zwolle verkoopt kavels voor verschillende soorten woningen. Voor informatie over deze kavels kun je het beste de website van de gemeente Zwolle in de gaten houden via www.zwolle.nl/kavels. Hierop staan de beschikbare kavels én hier kun je je aanmelden voor de kavel-alert van de gemeente. Via de kavel-alert ontvang je het aanbod van kavels van nieuwe projecten van de gemeente direct in jouw mailbox.

Vogelvlucht Impressie Wassinkerf

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle