Header Werken voor Zwolle

persoon iconStartersconsulent Regionaal bureau zelfstandigen

Ben jij een inspirator en motiveer jij om dromen waar te maken? Hamer jij op doorzetten, op structuur aanbrengen en focus op resultaat?

Dienstverband / uren per week Jaarcontract / 36 uur per week
Werk- en denkniveau HBO
Salaris maximaal € 4.208,- (schaal 9)
Afdeling Inkomensondersteuning
Vacaturehouder Gert Kamp
Sluitingsdatum 3 februari 2023

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 130.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

Het Regionaal bureau zelfstandigen voert onder meer de Participatiewet voor startende zelfstandigen uit. Jij ondersteunt mensen die een uitkering hebben, maar parttime of fulltime ondernemer willen worden.

Dit ga je doen

We gaan uit van de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van mensen. Zoveel mogelijk mensen dragen bij aan de samenleving en zo min mogelijk mensen zijn afhankelijk van het sociale vangnet. Sommigen hebben wat hulp nodig bij een nieuwe start.

Aspirant ondernemers

Vanochtend voer je een oriëntatiegesprek met iemand die bij jou aangemeld is. De aspirant ondernemer is uitkeringsgerechtigd op basis van de Participatiewet. Hij is nog in twijfel of hij parttime of fulltime ondernemer wil worden.

‘Wat wil je en wat kun je?’

Je steekt enthousiast van wal over het ondernemerschap. ‘Bedenk wat je wilt en wat je kunt. Op wie je je wilt richten en of daar een markt voor is. Een goed ondernemersplan maken is de basis’, leg je uit. De aspirant ondernemer heeft veel vragen over het behoud van uitkering en de ondersteuning die de gemeente biedt, zoals het regelen van de administratie. Na afloop van het oriëntatiegesprek geeft hij aan te willen starten als parttime ondernemer.

Positieve spin-off

Vanmiddag spreek je een businessplan door met een vrouw die parttime als coach wil gaan werken. Jij hebt nog wel wat vragen over de doelgroep die ze duidelijker gaat omschrijven. Daarna heb je een afspraak met een parttime ondernemer die het best ‘goed’ doet, maar financieel zwak is. Je volgt hem op de voet.

Veel contacten

Tussendoor word je gebeld door een collega van de gemeente Heerde die om advies vraagt. Het is leuk dat je niet alleen voor Zwolle, maar ook voor de elf regiogemeenten werkt. Vanuit jouw deskundigheid neem je in Zwolle en in de regio deel aan diverse projecten en werkgroepen. Daarnaast heb je veel contact met externe partijen die specialistische hulp bieden als het nodig is, meestal bij uitkeringsgerechtigden die fulltime gaan ondernemen.

Het lukt niet iedereen om ondernemer te worden, maar mensen raken wel geactiveerd en krijgen daardoor makkelijker een baan in loondienst. Een positieve spin-off van je inzet. De doelgroep is breed en divers dus je levert ieder moment maatwerk.

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, relevante ervaring in het werkveld en de nodige (levens)ervaring. Zelfstandige starters weten wat ze aan je hebben. Als inspirator motiveer je om dromen waar te maken. Een vooruitzicht op een nieuw bestaan, waar hard voor moet worden gewerkt. Daarom hamer je op doorzetten, op structuur aanbrengen en focus op resultaat.

Je beoordeelt net zo makkelijk een ondernemingsplan als een financiële administratie of een jaarrekening. Kennis van de vigerende regelgeving en de sociale en fiscale wetgeving kun je binnen ons team opdoen. Het is wel makkelijk als je al hebt gewerkt met ons systeem Suite voor het Sociaal Domein, maar niet noodzakelijk.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.208,- (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en je begint in aanloopschaal 8. Je ontvangt bovendien 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Dit bedrag, waarin vakantiegeld en een dertiende maand is opgenomen, kun je maandelijks of jaarlijks laten uitkeren. Daarnaast wordt er pensioen voor je opgebouwd.

Meer weten?

Jacob Gent, coördinator team Regionaal bureau zelfstandigen, gaat graag met je in gesprek over deze baan, (038) 498 3032 of j.gent@zwolle.nl
Solliciteren kan tot en met 3 februari aanstaande.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle