Startersconsulenten Regionaal Bureau Zelfstandigen

Dienstverband/uren

2,5 fte (in totaal 90 uur), tijdelijk voor de duur van 1 jaar (1 januari 2020 tot 1 januari 2021)

Werk-/denkniveau HBO
Afdeling Inkomensondersteuning
Vacaturehouder Jacob Gent, (038) 498 3032 of j.gent@zwolle.nl
Salaris Max. € 3929.- bruto per maand
Sluitingsdatum 13 november 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

Het Regionaal bureau zelfstandigen voert onder meer de Participatiewet voor startende zelfstandigen uit. Jij ondersteunt mensen die een uitkering hebben, maar parttime of fulltime ondernemer willen worden.

 

Dit ga je doen

We gaan uit van de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van mensen. Zoveel mogelijk mensen dragen bij aan de samenleving en zo min mogelijk mensen zijn afhankelijk van het sociale vangnet. Sommigen hebben wat hulp bij een nieuwe start nodig.

 

Aspirant ondernemers

Vanochtend spreek je mensen toe die zich hebben aangemeld voor een oriëntatiebijeenkomst. Het zaaltje zit vol met aspirant ondernemers die uitkeringsgerechtigd zijn op basis van de Participatiewet. Ze overwegen om parttime of fulltime ondernemer te worden. Schoonmaker, holistisch therapeut of bloemist bijvoorbeeld.

 

‘Wat wil je en wat kun je?’

Je steekt enthousiast van wal over ondernemerschap. ‘Bedenk wat je wilt en wat je kunt. Op wie je je wilt richten en of daar een markt voor is. Een goed ondernemersplan maken is de basis’, leg je uit. Er zijn veel vragen over het behoud van uitkering en de ondersteuning die de gemeente biedt, zoals het regelen van de administratie. Na afloop van de bijeenkomst geven veel mensen aan te willen starten.

 

Positieve spin-off

Vanmiddag spreek je een businessplan door met een vrouw die parttime als coach wil gaan werken. Jij hebt nog wel wat vragen over de doelgroep die ze duidelijker gaat omschrijven. Daarna heb je een afspraak met een parttime ondernemer die het best ‘goed’ doet, maar financieel zwak is. Je volgt hem op de voet.

 

Veel contacten

Tussendoor word je gebeld door een collega van de gemeente Heerde die om advies vraagt. Het is leuk dat je niet alleen voor Zwolle, maar ook voor de elf regiogemeenten werkt. Vanuit jouw deskundigheid neem je in Zwolle en in de regio deel aan diverse projecten en werkgroepen. Daarnaast heb je veel contact met externe partijen die specialistische hulp bieden als het nodig is, meestal bij uitkeringsgerechtigden die fulltime gaan ondernemen.

Het lukt niet iedereen om ondernemer te worden, maar mensen raken wel geactiveerd en krijgen daardoor makkelijker een baan in loondienst. Een positieve spin-off van je inzet.

 

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde financieel-economische HBO opleiding en de nodige (levens)ervaring. Zelfstandige starters weten wat ze aan je hebben. Als inspirator motiveer je om dromen waar te maken. Een vooruitzicht op een nieuw bestaan, waar hard voor moet worden gewerkt. Daarom hamer je op doorzetten, op structuur aanbrengen en focus op resultaat.

Je beoordeelt net zo makkelijk een ondernemingsplan als een financiële administratie of een jaarrekening. Kennis van de vigerende regelgeving en de sociale en fiscale wetgeving kun je binnen ons team opdoen. Het is wel makkelijk als je al hebt gewerkt met ons systeem Suite voor het Sociaal Domein, maar niet noodzakelijk.

 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3.929,- (schaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Je ontvangt bovendien 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Dit bedrag, waarin vakantiegeld en een dertiende maand is opgenomen, kun je maandelijks of jaarlijks laten uitkeren. Daarnaast wordt er pensioen voor je opgebouwd.

 

Meer weten?

Jacob Gent, coördinator team Regionaal bureau zelfstandigen, gaat graag met je in gesprek over deze baan, (038) 498 3032 of j.gent@zwolle.nl.

Solliciteren kan alleen via onderstaande button.

solliciteer direct