Strategisch beleidsadviseur cultuur

Dienstverband/uren 24 uur per week
Werk-/denkniveau HBO/Academisch
Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling
Vacaturehouder Nico Middelbos
Sluitingsdatum 16 mei 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie, social coins om schulden af te lossen én de slimste binnenstad. Zó doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

Cultuur is belangrijk voor Zwolle. Het biedt werkgelegenheid, verrijkt voorzieningen en draagt bij aan het ontplooien van mensen. De stad en de regio werken aan een cultureel klimaat dat ruimte biedt voor initiatieven, dat bruist, vernieuwend is en soms zelfs schuurt, creativiteit stimuleert, discussie oproept en kleur geeft aan onze stad.

Dit ga je doen

‘s Ochtends heb je een afspraak met de wethouder cultuur. Zij heeft een vraag over het Bevrijdingsfestival dat vorig jaar maar liefst 140.000 bezoekers trok. Zijn we voldoende aangesloten bij de programmering voor dit jaar? Daarnaast heeft ze nog enkele financiële items die je gaat voorleggen aan de organisatie van het festival.

Op naar de Fundatie. Altijd leuk en interessant om de bevlogen directeur te spreken. Je bent onder de indruk van de fascinerende expositie over Vrijheid. Jullie bespreken hoe het loopt met de kruisbestuiving van de Fundatie en jonge creatieven van de opleidingen Cibap en ArtEZ. En hoe je de  veertig culturele instellingen beter met elkaar kunt verbinden om Zwolle te ‘branden’ als cultuurstad.

’s Middags bereid je een overleg voor met je twee collega’s. Je zet de culturele koers uit voor de komende twee jaar. De huidige cultuurnota en de stedelijke en regionale culturele opgaven zijn het uitgangspunt voor doorontwikkeling en uitwerking. Je hebt nieuwe ideeën die je tegen hen aan wilt houden.

Daarna verdiep je je in de mogelijkheden voor een spin-off van De Wilde Deerne als stadsproductie. Een waanzinnig populair muziektheaterspektakel, waaraan honderden mensen uit Zwolle hebben meegedaan en wat in een mum van tijd was uitverkocht. Op je bureau ligt een rapport van buurtonderzoek over de voorzieningen in Zwolle. Het eindcijfer is een dikke acht. Daar draagt cultuur zeker aan bij, denk je. Aan het eind van de middag ontmoet je een vastgoedpartner om te praten over een pand dat geschikt zou zijn als ‘creatieve broedplaats’ voor startende kunstenaars. Daarna loop je langs de Broerenkerk waar de bijzondere boekhandel Waanders in is gevestigd en snuffel je even tussen de boeken. En dan denk je aan al die ongewoon mooie momenten van deze gewone werkdag.

Dit ben jij

Jij hebt een HBO of academisch werk- en denkniveau en ademt cultuur. Je wordt blij als je mensen enthousiast kunt maken over dit onderwerp, waar je hart ligt. Verbinden en samenwerken met collega’s en partners in de stad gaan je van nature goed af. ‘Het is iemand die vooruit kijkt, een visie heeft, maar ook gaat voor een concrete uitwerking in acties en processen,’ zeggen collega’s over jou.

De verschillende belangen overziend in een politiek-bestuurlijke context, weet je een standpunt in te nemen en daadkrachtig te poneren. Werken in een continu veranderende omgeving geeft je energie en daarom kies je voor Zwolle.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.520,- (maximum schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Laat je presentatie en cv achter via onze sollicitatiebutton.  Meer informatie? Bel dan met Nico Middelbos, 06-52652079.

solliciteer direct