Teamleider Proces- en Projectmanagement

Je geeft leiding aan een het team Proces- en Projectmanagement (in totaal circa 30 mensen). Elk teamlid voelt zich door jou erkend, gewaardeerd en gehoord. Je deur staat altijd open en je geeft graag oprechte aandacht. En als het even minder gaat, toon je ruggegraat en sta je in de frontlinie.

Dienstverband / uren per week

24-32 uur (jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband)

Werk- en denkniveau

Hbo/academisch

Salaris

Maximaal € 6.777,- (schaal 12)

Afdeling

Project-, Programma-, en Procesmanagement

Vacaturehouder

 Jantine Clasie

Sluitingsdatum

 26 mei 2024

De afdeling

De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (ruim 110 collega's) pakt projecten en programma's voortvarend op om de Zwolse ambities waar te maken. Het accent van ons werk ligt nu nog op het realiseren van diverse soorten ruimtelijke en fysieke programma's, projecten en processen. Tegelijkertijd zijn we bezig om de afdeling ook voor andere domeinen in te zetten. Iedere collega binnen onze afdeling heeft een unieke, autonome rol. We creëren synergie door elkaar actief op te zoeken en van elkaar te leren. Samen streven we naar persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling om voorbereid te zijn op de complexe vraagstukken die de organisatie ons stelt.

Motor voor de regio

Gemeente Zwolle staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven. In de regio nemen we een bijzondere en unieke plek in. We zijn de centrumstad, het hart van het regionale mobiliteitsnetwerk en leggen verbinding met nationale en internationale netwerken via de weg en over het spoor. Deze positie brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee om als motor voor de regio te fungeren bij sociale, culturele, economische en maatschappelijke opgaven.
Zwolle groeit de komende jaren naar zo'n 160.000 inwoners. Met het bouwen van 10.000 huizen tot 2030 pakken wij het woningtekort aan voor elke inkomensklasse. Terwijl we deze groei accommoderen en binnenstedelijk inbreiden, respecteren en behouden we het historische karakter. Er zijn veel gebieden en locaties die worden ontwikkeld, zoals Oosterenk, de Spoorzone, Holtenbroek, Dieze en het stadshart. Onze (nieuwe) inwoners moeten in Zwolle kunnen ontspannen, werken en ondernemen. Hiervoor investeren we in maatschappelijke voorzieningen en trekken we innovatieve bedrijven aan die ruimte krijgen op onze bedrijventerreinen.

Dit doe jij

Je geeft leiding aan een het team Proces- en Projectmanagement (in totaal circa 30 mensen). Elk teamlid voelt zich door jou erkend, gewaardeerd en gehoord. Je deur staat altijd open en je geeft graag oprechte aandacht. En als het even minder gaat, toon je ruggegraat en sta je in de frontlinie. Je durft voorop te lopen en initiatief te nemen. Ook heb je een duidelijke visie en weet je het zo te organiseren dat deze visie wordt gerealiseerd. Vanzelfsprekend kijk je ook naar het functioneren van het team als geheel en in relatie tot de afdeling en de organisatie. Je vindt het belangrijk dat we zaken met elkaar delen en werkt actief aan de ontwikkeling van sterke teams.

Boegbeeld

Als gezaghebbend boegbeeld voor 'jouw' team zet je de grote lijnen uit voor actuele thema's. Samen zorgen jullie voor de doorontwikkeling van methodieken, met name gericht op projectmatig en procesmatig (samen)werken. Het spreekt voor zich dat je nadrukkelijk werkt vanuit onze opgaven en in verbinding met andere afdelingen. Het is prettig dat je de taal van het bestuur begrijpt, bestuurlijke processen doorgrondt en signalen vertaalt naar je teams. Je mensen bouwen ook op jou als het gaat om begroten, verantwoorden, capaciteitsplanning en prioriteiten stellen. Affiniteit met financiën helpt je daarbij.

Waarom Zwolle?

Je kiest voor Zwolle, omdat er ontzettend veel gebeurt in deze groeiende stad en natuurlijk ook in de regio. Het is nooit saai, want er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Je werkt bovendien met veel interne en externe stakeholders in een politiek-bestuurlijke omgeving. In Zwolle ontmoet je een zakelijke en menselijke stijl. Daar voel je je helemaal thuis bij. Je vindt het leuk om professionals te coachen. Doeners, denkers en regelaars, soms een tikkeltje eigenwijs, maar met een enorme drive om te gaan voor het maximaal haalbare. Zwolle is niet alleen een fijne plek om te werken, maar ook om te groeien, te inspireren en geïnspireerd te worden.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch opleidingsniveau en ruime ervaring met projectmanagement. Ook heb je affiniteit met progamma- en procesmanagement en gevoel bij alle aspecten die hierbij komen kijken. Ervaring bij een overheidsorganisatie is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Je hebt strategisch inzicht, ziet het grote geheel en herkent belangen, gevoeligheden, standpunten, overtuigingen en waarden. Het is de kunst om zaken bespreekbaar te maken en wederzijds begrip te creëren.
Je schakelt snel, hebt een brede interesse, leert graag en legt voldoende gewicht in de schaal om je mensen aan te sturen. Zij waarderen je zorgvuldigheid, heldere kijk op procedures en de manier waarop je hen uitdaagt. Van jou krijgt iedereen een actieve rol bij de professionele ontwikkeling van het vak en van elkaar. Je verplaatst je makkelijk in dilemma's, bewaakt de grote lijnen, verbindt op elk niveau, trekt processen vlot, stelt prioriteiten en hakt knopen door. Jij bent de solide en krachtige leider die je team met flair door de uitdagingen van vandaag en morgen navigeert.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.777,- (schaal 12) bruto per maand (bij een volledige 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Het Stadskantoor en Stadhuis zijn trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. En vanzelfsprekend zijn wij een toegankelijke organisatie in meerdere opzichten.
Je werkt 24-32 uur en krijgt een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Mail of bel met Jantine Clasie, j.clasie@zwolle.nl, 06-21882475.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met zondag 26 mei 2024, alleen via werkenvoorzwolle.nl. De eerste gesprekken zijn gepland op maandag 3 juni 2024. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalen externe-link-icoonvan onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.