Collega laat wilde dieren uit in de stad.

oneindig iconTeamleider/sectiehoofd

Als facilitator geef je leiding aan een aantal teams (in totaal circa 30 mensen). Je vindt het leuk om professionals te coachen. Doeners, denkers en regelaars, soms een tikkeltje eigenwijs, maar met een enorme drive om te gaan voor het maximaal haalbare. Zwolle is niet alleen een fijne plek om te werken, maar ook om te groeien, te inspireren en geïnspireerd te worden.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

36 uur (voor de periode van een jaar met uitzicht op vast dienstverband)

Werk- en denkniveau

 Hbo/academisch

Salaris

Maximaal € 6.470,- (schaal 12)

Afdeling

Project-, Programma-, en Procesmanagement

Vacaturehouder

Bart van Bregt

Sluitingsdatum

12 juni 2023

De afdeling

De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (ruim 130 collega’s) pakt projecten en programma’s voortvarend op om de Zwolse ambities waar te maken. Het accent van ons werk ligt nu nog op het realiseren van diverse soorten ruimtelijke en fysieke programma’s, projecten en processen. Tegelijkertijd zijn we bezig om de afdeling ook voor andere domeinen in te zetten.

Iedere collega binnen onze afdeling heeft een unieke, autonome rol. We creëren synergie door elkaar actief op te zoeken en van elkaar te leren. Samen streven we naar persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling om voorbereid te zijn op de complexe vraagstukken die de organisatie ons stelt.  

Grote ontwikkelingen fysiek domein

Zwolle groeit de komende jaren naar zo’n 160.000 inwoners. Met het bouwen van 10.000 huizen tot 2030 pakken wij het woningtekort aan voor elke inkomensklasse. Terwijl we deze groei accommoderen en binnenstedelijk inbreiden, respecteren en behouden we het historische karakter. Er zijn veel gebieden en locaties die worden ontwikkeld, zoals Oosterenk,  de Spoorzone, Holtenbroek, Dieze en het stadshart. Onze (nieuwe) inwoners moeten in Zwolle kunnen ontspannen, werken en ondernemen. Hiervoor investeren we in maatschappelijke voorzieningen en trekken we innovatieve bedrijven aan die ruimte krijgen op onze bedrijventerreinen.

Dit doe jij

Als coachende facilitator geef je leiding aan een aantal teams (in totaal circa 30 mensen). Elk teamlid voelt zich door jou erkend, gewaardeerd en gehoord. ‘Hoe kan ik je helpen?’, vraag je geïnteresseerd als iemand bij je aanklopt. Je deur staat altijd open en je geeft graag oprechte aandacht. En als het even minder gaat, toon je ruggegraat en sta je in de frontlinie.

Je durft voorop te lopen en initiatief te nemen. Ook heb je een duidelijke visie en je weet het zo te organiseren dat deze visie wordt gerealiseerd. Vanzelfsprekend kijk je ook naar het functioneren van je teams als geheel. Je vindt het belangrijk dat we zaken met elkaar delen en werkt actief aan de ontwikkeling van sterke teams.

Boegbeeld

Als gezaghebbend boegbeeld voor ‘jouw’ teams zet je de grote lijnen uit voor actuele thema’s. Samen zorgen jullie voor de doorontwikkeling van methodieken, met name gericht op projectmatig en programmatisch (samen)werken. Het spreekt voor zich dat je nadrukkelijk werkt vanuit onze opgaven en in verbinding met andere afdelingen. 

Het is prettig dat je de taal van het bestuur begrijpt, bestuurlijke processen doorgrondt en signalen vertaalt naar je teams. Je mensen bouwen ook op jou als het gaat om begroten, verantwoorden, capaciteitsplanning en prioriteiten stellen. Affiniteit met financiën helpt je daarbij. 

Waarom Zwolle?

In Zwolle ontmoet je een zakelijke en menselijke stijl. Daar voel je je helemaal thuis bij. Je vindt het leuk om professionals te coachen. Doeners, denkers en regelaars, soms een tikkeltje eigenwijs, maar met een enorme drive om te gaan voor het maximaal haalbare.

Je werkt voor de centrale stad in een regio die enorm in ontwikkeling is. Zwolle is niet alleen een fijne plek om te werken, maar ook om te groeien, te inspireren en geïnspireerd te worden.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch opleidingsniveau. Ervaring met gebiedsontwikkeling en leidinggeven zijn een pre. Overheidservaring is niet perse noodzakelijk, maar wel mooi meegenomen. Je hebt affiniteit met project-, progamma- en procesmanagement en gevoel bij alle aspecten die hierbij komen kijken.

Je schakelt snel, hebt een brede interesse, leert graag en legt voldoende gewicht in de schaal om je mensen aan te sturen. Zij waarderen je zorgvuldigheid, heldere kijk op procedures en de manier waarop je hen uitdaagt. Van jou krijgt iedereen een actieve rol bij de professionele ontwikkeling van het vak en van elkaar.

Je verplaatst je makkelijk in dilemma’s, bewaakt de grote lijnen, verbindt op elk niveau, trekt processen vlot, stelt prioriteiten en hakt knopen door. Jij bent de solide en krachtige leider die je teams met flair door de uitdagingen van vandaag en morgen navigeert.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.470,- (schaal 12) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor en Stadhuis zijn trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. En vanzelfsprekend zijn wij een toegankelijke organisatie in meerdere opzichten.

Zwolle, de stad en de organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

We groeien naar 160.000 inwoners, waarbij we de kwaliteit van leven en brede welvaart voor alle Zwollenaren op het huidige, hoge peil willen houden.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Bel, app of mail met Manon van Schot – Bouius, teammanager Project- en Procesmanangement, 06 - 15967417, m.van.schot-bouius@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum op maandag 12 juni 2023, alleen via onderstaande sollicitatieknop. De eerste gesprekken zijn gepland op dinsdag 20 juni 2023 in de middag. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle