Themakisten dieren

Geef in de klas eerst een themales over boerderijdieren, bodemdiertjes of waterdiertjes en ga daarna naar de wijkboerderij of naar buiten voor een les in de natuur.

Geef in de klas eerst een interessante boerderijles en ga vervolgens naar de kinderboerderij in Park Eekhout of Park de Stadshoeve. De wijk- en kinderboerderijen hebben gezamenlijk verschillende themakisten ontwikkeld, die door leerkrachten uit het basisonderwijs te gebruiken zijn tegen een kleine vergoeding. In de themakist zit een handleiding voor de leerkracht en voldoende onderzoeksmateriaal waarmee in de eigen klas les kan worden gegeven. Vervolgens is de groep welkom het geleerde gedurende zo’n 1,5 uur in de praktijk te ervaren op één van onze locaties.

Kies uit deze themakisten:

  • Boerderijles groep 1/2 - ‘Aai eens een konijn’: deze les is een kennismaking met de verschillende dieren op de boerderij.
  • Boerderijles groep 3/4 – ‘Ik ben een boer(in)’: in deze les leren kinderen wat de verzorging van boerderijdieren inhoudt.
  • Boerderijles groep 5/6 – ‘Van dier tot supermarkt’: in deze lessen leren kinderen welke producten, die in de supermarkt te koop zijn, afkomstig zijn van boerderijdieren.​​​​​​ Bodemdiertjes (groep 5 t/m 8): in deze les komen kinderen van alles te weten over de diversiteit aan bodemdieren en hoe ze die kunnen vinden en herkennen.
  • Waterdiertjes (groep 3 t/m 8): in deze les komen kinderen van alles te weten over de diversiteit aan waterdiertjes in het oppervlaktewater en hoe ze die kunnen vinden en herkennen.
  • Insecten ( groep 3 t/m 6): de leerlingen gaan insecten vangen en observeren. De kinderen leren wat een insect is en welke soorten er zijn. Speciale aandacht is er voor de bij.
  • Bomen en planten (Groep 6 t/m 8): leerlingen doen individueel een boomonderzoek en leren bomen beter kennen. Met een boommeter rekenen ze uit hoe hoog een boom is en ze onderzoeken planten.

Meer informatie

Aanmelden voor locaties Wijkboerderijen Travers Welzijn: Eemhoeve, Schellehoeve en Klooienberg zie traverswelzijn.nl/nme-aanbod locatie


Andere locaties:

Geschikt voor alle leeftijden, hele jaar, in de klas en op de kinderboerderij, kosten < 25 euro.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle