Man die huilt

Themaweek Veilig IJsselland in teken uitbuiting en mensenhandel

14 oktober 2023
Homepage

In de week van 9 tot en met 13 oktober besteedden 11 gemeenten van regio IJsselland aandacht aan uitbuiting en mensenhandel. De regio vraagt hiermee aandacht voor slachtoffers van seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting en criminele uitbuiting.

Uitbuiting en mensenhandel is overal, ook in IJsselland en ook in Zwolle. We vangen nog te weinig signalen van uitbuiting op, daarom is het belangrijk dat we samenwerken aan een aanpak. Slachtoffers zijn niet altijd zelf in staat om een einde te maken aan een situatie. Doordat inwoners en professionals weten waar zij op moeten letten, kunnen zij vermoedens melden bij de juiste instanties.

Bewustwording

‘Je ziet het pas, als je weet waar je op moet letten.’ Met deze boodschap maken we inwoners en professionals bewust van de signalen en waar zij deze kunnen melden. Dit deden we met een campagne op social media, een Escape Van voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in Zwolle en het Mobile Media Lab voor jongeren in Dalfsen.

Voor professionals werd de lunchlezing ‘Wat is mensenhandel en hoe herken je de signalen?’ georganiseerd en wisselden professionals en bestuurders kennis en ervaringen uit tijdens een netwerkbijeenkomst op 12 oktober.

Melden

Bent u slachtoffer van mensenhandel of denkt u dat iemand slachtoffer is van mensenhandel? Dan kun u dat op verschillende manieren (anoniem) melden. Meer informatie vindt u elders op deze website

Samenwerking

Themaweek Veilig IJsselland is een samenwerking van RIEC Oost Nederland, Zorg- en veiligheidshuis IJsselland, Regionaal Coördinatiepunt Integrale Veiligheid (RCIV) de themaweek en de 11 regiogemeenten. Onder regio IJsselland vallen: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen,

Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle