Lisenka Pechtold

Trouwambtenaar

Beschikbaar: maandagochtend, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag. Toespraak ook in: Engels, Duits, beetje Spaans

Geniet

Okay, nu is het dus zover. Samen hebben jullie besloten jullie relatie officieel te maken en dat begint met........de organisatie van de plechtigheid. En zo kan het gebeuren dat je nu in dit boekje omschrijvingen van allerlei babsen zit te lezen, die allemaal op hun eigen manier de huwelijksvoltrekking doen. En daar ben ik er ook één van.

Mijn naam is Lisenka Pechtold, ik woon in Zwolle met mijn huidige partner. Mijn echtgenoot is een paar jaar geleden overleden. Ik heb in de halve eeuw die ik nu op deze planeet rondloop best veel meegemaakt; goede tijden, slechte tijden. Het heeft me niet zuur gemaakt. Integendeel, het leven is mooi. Geniet, maak er wat van, neem je roer in eigen handen en ga ervoor! 

Je trouwdag is onvergetelijk. Je zult je altijd blijven herinneren hoe de locatie eruit zag, wat voor weer het was, wie er bij waren en hoe speciaal je het vond. De ambtenaar die jullie huwelijk voltrekt, blijft je ook bij. Hij/zij heeft officiële woorden gesproken en door de wet voorgeschreven handelingen verricht, jullie het JA-woord laten zeggen. Maar als het goed is heeft die ambtenaar jullie dag ook een persoonlijk tintje gegeven, een extra kleurtje........ Het is tenslotte jullie dag.

Mijn werkwijze: Ik kom binnen twee weken voor de trouwdatum bij jullie thuis om kennis te maken, persoonlijke wensen door te nemen, jullie eigen verhaal te horen. Soms zijn er lastige kwesties, altijd handig die vooraf met elkaar door te nemen. Misschien zijn er kinderen, die ook een rol mogen hebben. Of willen jullie zelf een meer sturende rol....Ik zal proberen zoveel mogelijk in jullie richting mee te denken en te doen. Daarop kunnen jullie vertrouwen.