Margot Drijber-Verhoef

Trouwambtenaar

Beschikbaar: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Toespraak ook in: Engels, Duits en Frans

Omgaan

Babs ben ik onder andere geworden, omdat ik diverse keren bij huwelijken aanwezig was, en daar door de (wat ik toen nog noemde 'Trouwambtenaar') een onpersoonlijk standaard verhaal werd afgedraaid. Dat moet beter kunnen!

Sinds 6 jaar ben ik babs en met heel veel plezier. Het omgaan met mensen en dan ook nog eens deel uit mogen maken van wat voor hen DE DAG zal gaan worden, is heel bijzonder. Bij de bruidsparen op bezoek gaan en samen bespreken wat ze wel en niet willen op die dag, is natuurlijk heel belangrijk. Vaak weten de paren precies wat ze wel en niet willen, maar wat mij opvalt is dat ze vaak denken, dat het weggeven van de bruid door de vader alleen in de kerk kan. Niets is minder waar. Ook in het stadhuis of op een andere trouwlocatie is dat mogelijk. Ik vraag altijd of de paren dit willen, want het is een heel bijzonder en emotioneel moment.

Heel boeiend vind ik het ontmoeten van allerlei verschillende mensen en er voor te zorgen dat voor iedereen een persoonlijke, passende speech komt. Ik vind het een hele eer dat de mensen mij toe laten in hun persoonlijke leven.

JA zeggen tegen elkaar, een heel belangrijk moment, ten overstaan van iedereen die aanwezig is verklaren jullie elkaar openlijk de liefde en laten dat voor de wet bevestigen, dat kleine, maar heel belangrijke deel van jullie dag, gaan we samen echt onvergetelijk maken!