Bijeenkomst Stadsbroek 22 februari

Veel betrokkenheid bij toekomstige invulling Stadsbroek en IJsselvizier

07 maart 2023
Homepage

De gemeente vroeg inwoners van Zwolle, omwonenden van de gebieden, jongeren, ondernemers, organisaties en andere geïnteresseerden om mee te denken over de gebieden Stadsbroek en IJsselvizier. Op 22 en 23 februari organiseerde de gemeente bijeenkomsten hiervoor. Per avond kwamen er 120 tot 140 bezoekers om hun mening te geven.

Tijdens de bijeenkomst lieten mensen hun reactie achter over wat zij belangrijk vinden voor de gebieden. Ook online lieten mensen van zich horen door een vragenlijst in te vullen, door ideeën in te dienen of te reageren op ideeën van anderen. Meer dan 1.300 mensen vulden deze vragenlijst in. Daarnaast zijn 94 mooie ideeën aangedragen over de mogelijke invulling voor de gebieden. Uit de hoge response blijkt dat meedenken over de ontwikkeling van deze gebieden belangrijk is voor Zwollenaren.

Wethouder Gerdien Rots “Het is fijn om te zien dat er zoveel betrokkenheid is. Op beide avonden voerde ik veel mooie gesprekken mensen die wonen, recreëren en ondernemen in de gebieden en met mensen die ideeën hebben aangedragen. Het is voor de gemeente zeer waardevol dat zovelen met ons hebben meegedacht. Ik wil iedereen bedanken voor het geven van hun mening, het uiten van zorgen en het aandragen van ideeën. Ik neem dit mee in het vervolg.”

Het vervolg

Alle meningen, argumenten, ideeën en zorgen worden verwerkt in een participatiejournaal. De gemeente sluit de participatiefase af met een opinie-nota die samen met het participatieverslag aan de gemeente raad wordt aangeboden. In juni volgt een raadsdebat over de opinienota. Vervolgens worden er richtinggevende uitspraken opgesteld.

Videoverslag

Van de bijeenkomsten op 22 en 23 februari maakte de gemeente een videoreportage. Ben je benieuwd naar wat inwoners van Zwolle belangrijk vinden voor deze gebieden? Bekijk het videoverslag.

Kijk voor meer informatie op stadsbroekenijsselvizier.zwolle.nl. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief. De gemeente houdt je dan op de hoogte van het vervolg.

Participatie avond Stadsbroek en IJsselvizier - Gemeente Zwolle

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

De gemeente vroeg inwoners van Zwolle, omwonenden van de gebieden, jongeren, ondernemers, organisaties en andere geïnteresseerden om mee te denken over de gebieden Stadsbroek en IJsselvizier. Op 22 en 23 februari organiseerde de gemeente bijeenkomsten hiervoor. Per avond kwamen er 120 tot 140 bezoekers om hun mening te geven. Van de bijeenkomsten maakte de gemeente een videoreportage. Ben je benieuwd naar wat inwoners van Zwolle belangrijk vinden voor deze gebieden? Bekijk het videoverslag.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle