Veilig Zwolle

Buurtpreventie

Digitale Buurtpreventie is een burgerinitiatief voor en door inwoners. Door samen te werken en een WhatsApp-groep te starten maken buurtbewoners samen de buurt veiliger. En dat laten zij zien aan inbrekers, onruststokers, vandalen en andere lastpakken met  de Buurtpreventie-sticker op de voordeur of het raam of een informatiebord in de straat.

Lees meer

Veilig uitgaan

Een biertje drinken met vrienden in het café of uit je dak gaan op de dansvloer. Zwolle heeft een bruisend uitgaansleven en biedt veel mensen ontspanning, gezelligheid en vertier. Het project Veiligheid op Straat (VOS) draagt hier een belangrijk steentje aan bij. Want fijn uitgaan betekent veilig uitgaan.

Lees meer

Veiligheid bij evenementen

Het Bevrijdingsfestival Overijssel, het Stratenfestival, de halve marathon, het Thorbeckegrachtfestival: Zwolle kent een veelvoud aan evenementen waar een groot publiek op af komt. En waar veel mensen bijeen zijn, speelt publieksveiligheid een rol. Zwolle kent een eigen aanpak waar het de veiligheid tijdens evenementen betreft.

Lees meer

Veilig ondernemen

Winkelcriminaliteit is voor ondernemers een groot probleem. Landelijk onderzoek toont aan dat ondernemers, en dan vooral de detailhandel, hieraan jaarlijks meer dan een miljard euro schade leiden. Een schadepost van enorme omvang.  Zwolle kent een eigen aanpak van winkelcriminaliteit. Gezamenlijkheid staat daarbij centraal.

Lees meer