Wat kan ik zelf doen

Veiligheidshuis

Gemeente Zwolle neemt deel aan het Zorg- en Veiligheidshuis IJsselland. Partijen werken daarin samen aan integrale veiligheid en complexe domein overstijgende probleemsituaties.

De samenwerkingsafspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsconvenant en de afspraken rondom de verwerking van persoonsgegevens in een privacy-protocol. Kijk op Veiligheidshuisijsselland.nl.

Lees meer

Veiligheid, wat kan ik zelf doen?

Veiligheidsregio IJsselland is een organisatie waarin hulpdiensten en partners uit de regio samenwerken. Dat doen ze op het gebied van de brandweer, het onder controle krijgen van een crisis, het bestrijden van een ramp en medische hulp bij ongelukken en rampen. De veiligheidsregio geeft u ook tips over veiligheid.

Tips over uw eigen veiligheid

Op de website van de veiligheidsregio leest u bijvoorbeeld wat u moet doen bij:

Lees meer

Speeltoestellen van bewoners in de openbare ruimte

Buitenspelen is leuk en gezond. Om het voor kinderen nog leuker te maken, plaatsen bewoners vaak een speeltoestel zoals een glijbaan in de openbare ruimte. De openbare ruimte is de ruimte die iedereen kan gebruiken, zoals een grasveldje. Wilt u ook een speeltoestel in uw buurt plaatsen of heeft u er al één in uw straat geplaatst? Houdt dan rekening met deze regels.

Lees meer

Meldpunten onveilige situaties

Ziet u een gevaarlijke situatie? Voelt u zich niet veilig?  Ervaart u overlast? Of  maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Hier vindt u een overzicht van verschillende meldpunten:

Politie

Bel 112 als er spoed is. Bel 0900 - 8844 bij geen spoed, wél politie. Gaat het om een gevaarlijke of levensbedreigende situatie? Meld het altijd.

Lees meer

Inbreken? Niet bij ons!

Het zal u maar gebeuren: u komt thuis en er is ingebroken. In één klap is uw gevoel van veiligheid in huis verdwenen. Een onbekende heeft uw privébezittingen doorzocht, een enorm vervelend en naar gevoel. De emotionele schade is vaak veel groter dan de materiële schade. Helaas komt woninginbraak nog steeds veel voor. Ook in Zwolle.

De gemeente en politie blijven zich inzetten voor een veilige woonomgeving. Zelf kunt u de kans dat er wordt ingebroken verkleinen. Op deze website leest u daar meer over. (Klik op de hoofdstukken in het menu rechts)

Lees meer

Meld u aan voor Burgernet

In uw eigen buurt kunt u zelf veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Meld u aan voor Burgernet. Dit is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. De gemeente en politie hebben dagelijks te maken met de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag samen met u.

Lees meer